Vali Civelek döneminde, Ali Rıza Alkış’ın meclis başkanı seçilmesiyle birlikte bu uygulamadan vazgeçilirken, içilen çaylar ve yenilen topkeklerden kaynaklanan geriye dönük 4.200 TL’lik borcun büyük kısmı ise meclis üyelerine kaldı. Meclis üyeleri, AKP’li Mehmet Gökmenoğlu’nun önerisiyle valilikçe 1.300 TL’lik kısmı karşılanan borcun, kalan 2.900 TL’sini aralarında bölüşerek ödemeye karar verdi. Ancak gerek eski Meclis Başkanı Atalay Beştaş, gerek CHP’li Meclis Üyesi Altuğ Doğan, böyle bir ödemeyi yapmayacaklarını dile getirdi. Beştaş, “Bunun adı çifte standarttır. O kadar çayı ben mi içtim?” diyerek tepki gösterdi.

Aylık ortalama ‘temsili ağırlama gideri’ belirlendi

4.200 TL’lik borcun kim tarafından ödeneceğinin belirlenmesi için, aylık ortalama temsili ağırlama giderleri hesaplandı. Alkış dönemindeki son 2 ayda, aylık giderin ortalama 1.300 TL olduğunun hesaplanması sonrasında, idare tarafından ancak bu kadarlık kısmı karşılayacağını belirtildi. Bunun üzerine çay ocağı işletmecisinin mağduriyet yaşamaması için kalan 2.900 TL’nin ödenmesi konusunda formül arayışı başladı. Meclis üyelerinin aralarında para toplayarak bu parayı ödemesini gündeme getiren Gökmenoğlu’na bazı meclis üyeleri ise tepki gösterdi.

Beştaş, “Bu kadar çayı ben mi içtim?”

Bunların başında gelen eski Meclis Başkanı Atalay Beştaş, “Bunun adı düpedüz çifte standarttır. Makamda konuklarımıza ikram ettiğimiz çayların ücretini valiliğin ödememe gibi bir lüksü yok. Çayların yanı sıra dönemin Valisi Dursun Ali Şahin tarafından Meclis üyeleri için kek ikramlarında bulunuldu. Zaten valinin yaptığı o ikramlar da kaldırıldı. Ayrıca İl Koordinasyon Kurulu, Encümen toplantıları ve seminerlere katılanlar için de çay ücretleri makamın markalarından karşılanıyordu. Başkan Ali Rıza Alkış döneminde içilen çayların miktarı az gibi görünebilir. Bunun nedeni Alkış döneminde Ramazan ayında olmamız ve Alkış’ın meclis toplantılarında çay ikramlarını kaldırtmasıdır. O kadar çayı ben içmedim. Gerekirse konuyu mahkemeye taşırım” diye konuştu. Çay krizinin ardından, meclis üyeleri toplantılarda sadece su içiyor. Meclis üyeleri oturum öncesi Özel İdare’de içtikleri çayların parasını ise kendi ceplerinden vermeyi tercih ediyor.

Editör: TE Bilişim