Çiftlikköy Belediye Başkanı Metin Dağ, Fen İşleri Müdürlüğü personeli ve ilçenin temizlik işlerini yapan Saray Temizlik yetkilileriyle bir araya geldi. İlçenin sahil şeridini yürüyerek dolaşan Başkan Dağ, kurmaylarına “İlçe halkına ve misafirlerimize keyifli, huzurlu, temiz bir yaz dönemi yaşatmak için elimizden geleni yapalım” talimatı verdi.

İlk olarak çeşitli bölgelerdeki yol, kaldırım ve tretuar eksiklerinin giderilmesi talimatını veren Dağ, daha sonra Ankaralılar Sitesi’nde süren sahil yolu çalışmasını inceledi. Başkent 3 Tatil Sitesi’nden başlayıp Etibank bölgesine kadar süren sahil yolu çalışmasına başladıklarını kaydeden Başkan Dağ, “Sahillerimizi tamamen halka açacağız demiştik. Bunu ilçenin büyük kesiminde başardık. Şimdi geri kalan bölümünde de gerçekleştiriyoruz. Genciyle, yaşlısıyla tüm ilçe halkımızın boydan boya sahilimizi dolaşabilmesi için yürüyüş yolumuzu Etibank’a kadar uzatıyoruz. Çalışmalara başladık” dedi. Dağ, müteahhit firma yetkililerine de çalışmaların hızlanması konusunda direktif verdi.

Fen İşleri Müdürlüğü yetkilileriyle tüm sahil şeridini gezen Dağ, tek tek eksikleri not ettirdi. Park ve yeşil alanlarla ilgili yenileme çalışmaları yapacaklarını kaydeden Dağ, Mayıs ayında mesai mefhumu gözetmeksizin çalışmaları gerektiğini belirtti. Dağ, şöyle devam etti:

“Önümüzde kısa bir süre var. Gelecek haftadan itibaren özellikle tatil siteleri ve sahil kesimindeki nüfus yoğunluğumuz artacak. Haziran ayına kadar tüm eksiklerimizi gidermemiz ve vatandaşlarımıza tertemiz bir ilçe sunmamız gerek. Bu yüzden tüm çalışmalarımızı sahil kesimine yoğunlaştırıyoruz. Yeşil alanıyla, kumsalıyla, yürüyüş yollarıyla örnek bir ilçe olacağız”

Kumsal bölgelerinde temizlik ve eleme çalışması yapacaklarını belirten Dağ, yapımı devam eden sahil kafeteryasında da incelemelerde bulundu. Kafeteryada yapılan çalışmaları denetleyen Dağ, karşılaştığı vatandaşların istek ve taleplerini de dinledi. Ziya Taşkent Caddesi üzerindeki işletme sahipleriyle de görüşen Dağ, güzel bir yaz mevsimi geçireceklerini söyledi. Dağ, sahilde bulunan spor aletleri parkının da yaza kadar yenileceğini belirtti. 

Editör: TE Bilişim