Çiftlikköy’le kardeş şehir olma hazırlığında olan Dağıstan’ın Kızılyurt Şehri Belediye Başkanı Ustarhan Alugov, Sosyal işlerden sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı Muhammed Beg Amirhanhacıyev, Belediye Başkan Yardımcısı Alibeg  Alibalatov ve Ulaştırmadan sorumlu Muhammed Rasulov‘dan oluşan dört kişilik heyet, Belediye Başkanı Metin Dağ’ı makamında ziyaret etti.

Kardeş şehir olma yolunda hızla ilerleyen iki şehrin belediye başkanları Alugov ve Dağ, karşılıklı görüş alışverişinde bulundu. Kızılyurt Belediye Başkanı Alugov ‘a ‘Çiftlikköy’ü nasıl bulduklarını’ soran Başkan Dağ’a  konuk belediye başkanı , şehri kuşbakışı olarak seyrettiğini ve deniz manzarasını çok beğendiğini söyledi.

Dağıstan’ın Kızılyurt şehriyle kardeş olma talebinin Çiftlikköy Belediye Meclisi’nde geçtiğimiz aylarda görüşülerek meclis tarafından onayladığını belirten Başkan Dağ;  “Çiftlikköy Belediye Meclisi’nden çıkan bu kararın  ardından prosedür gereği  İçişleri Bakanlığı’na başvuruda bulunduk. Sanıyorum bir ay içerisinde bir netice alırız” diyerek Dağıstanlı konuklara kardeş şehir olma yolunda gelinen son nokta hakkında bilgilendirmede bulundu.

Kızılyurt Belediye Başkanı Ustarhan Alugov da karşılıklı ziyaretlerin kardeş şehir olma yolunda  önemli  adımlar olduğunu Çiftlikköy’den gelen dört kişilik heyetin Kızılyurt da yaptıkları incelemeler sonucunda Dağıstan kültürünü ve halkın yaşam tarzını yerinde görme imkanı bulduğunu söyledi.

Sıcak bir atmosferde geçen görüşmenin ardından Dağıstan Cumhuriyeti Kızılyurt şehri Belediye Başkanı Ustarhan Alugov, Dağıstanlılar’a özgü orijinal kama ve el işi gümüş takıyı Başkan Dağ’a takdim etti. Başkan Dağ, “Bu özel hediyeyi ömrümün sonuna kadar  saklayacağım” dedi. Başkan Dağ da konuk belediye başkanı Alugov’a Çiftlikköy Belediyesi’nin plaketini takdim etti.
Editör: TE Bilişim