Çınarcık Belediyesi, ikinci kez katıldığı Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’nda (EMITT) standıyla ilgi odağı oldu.
Dünyanın en büyük 5 turizm fuarından biri olan, Doğu Akdeniz ve Avrasya’nın en büyük turizm buluşması olan EMITT Fuarı, İstanbul Beylikdüzü’nde bulunan TÜYAP Fuar ve Kültür Merkezi’nde yapıldı. Bu yıl 21. kez düzenlenen fuarda Çınarcık Belediyesi de yer aldı.
Temiz havası, şelaleleri, yaylaları, denizi ve doğasıyla turizm yönünden oldukça zengin bir yelpazeye sahip olan Çınarcık’ın tanıtıldığı standta ilçeye özgü yöresel ürünler tanıtıldı. Zeytinyağı, kızılcık marmelatı, kestane balı ve Çınarcık kolonyasının tanıtıldığı stand ilgi odağı oldu. Standta ayrıca Çınarcık işinden yapılan yöresel kıyafeti giyen manken de büyük ilgi gördü. Ziyaretçiler standa gelerek yöresel kıyafet giyen mankenle bol bol fotoğraf çektirdi. Çınarcık Belediyesi Basın, Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Hülya Nazlı’nın görev aldığı standta ayrıca belediyenin yayınları ve çeşitli promosyon ürünleri dağıtıldı. Stand ünlü siyasetçilerin de uğrak yeri oldu. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, CHP İstanbul Milletvekilleri Barış Yarkadaş ve Gülay Yedekçi, CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, Ak Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, eski Ak Parti Yalova Milletvekili Temel Coşkun, Kırşehir Valisi Necati Şentürk, Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül, Denizli Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, Gelibolu Belediye Başkanı Mustafa Özacar, Bakırköy Belediye Başkan Vekili Nadir Ataman, Yalova Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Kandemir Çınarcık Belediyesi standının ziyaretçileri arasında yer aldı. Fuara katılarak ziyaretçilerle bizzat ilgilenen Çınarcık Belediye Başkanı Avni Kurt, gösterilen ilgiden memnun olduklarını ifade ederek “Geçtiğimiz sene ilk kez katıldığımız fuarda eksiklerimizi gördük. Bu yıl daha kapsamlı bir çalışmayla fuarda yer aldık. İlçemize özgü yöresel ürünleri, denizimizi, doğamızı, ormanımızı tanıttık. Hem ürünlerimize hem de bize çok yoğun bir ilgi oldu. Çok sayıda ziyaretçi yakından bildikleri ya da ismini duydukları Çınarcık’a yakın ilgi gösterdi. İlçemizin turizmine ve tanıtımına katkı sağlama bakımından çok faydalı bir fuar olduğunu söyleyebiliriz” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim