Ali Demirhan, “Kamuoyunda işçilerin alacaklarıyla ilgili yapılacak bir şey kalmamış gibi beyanatlar çıkıyor. Biz bu davada sonuna kadar Elyaf işçilerinin yanındayız. 130 elyaf işçisi Demirhan Avukatlık Bürosu’na vekalet vererek davalarını sürdürmemiz için yetki verdiler. Diğer vekaletleri de zaman içinde tamamlayacağız. Bu işçiler yalnız değildir” dedi.

“Haklarını sonuna kadar savunacağız”

Yıllar önce kapanan Yalova elyaf işçilerinin bu davada yetkilileri olduğumuzu kamuoyu önünde paylaşıyoruz. Bizim amacımız emeğinin karşılığını alamayan, bazı kesimlerce yok sayılan elyaf fabrikası işçilerinin Türkiye sınırları içinde Türk mahkemeleri huzurunda sesi olmaktır. Müvekkillerimizin maddi haklarından mahrum bırakıldıkları gibi adaletten mahrum kalmışlardır. Allah izin verirse biz de bu adaletin tesis edilmesi için elimizden gelen tüm desteği Demirhan Hukuk Bürosu olarak ortaklarım olarak sonuna kadar savunup işçilerin yanında olacağız.

Yaklaşık 10 yıldır süren hukuk mücadelesinde fabrika satılmasına rağmen işçiler haklarının bir kuruşunu dahi alamamışlardır. 1411 kişinin haklarının yenilmesinin hukuk sisteminde ve vicdanlarda kabul edilir yanı yoktur” dedi. Demirhan meslek onuru içinde sonuna kadar hukuk mücadelesini sürdüreceklerine dair söz verdiklerini dile getirdi. Demirhan bir holding sahibinin işçi alacağını usulsüz ve hukuka aykırı bir şekilde üzerine temlik ettirip bir nevi hak gaspı olduğunu ve bunu mahkeme kararıyla sonuçlandıracaklarını kaydetti. 

Editör: TE Bilişim