YTSO Yönetim Kurulu’nun yeni başkanı 34 meclis üyesinin katıldığı gizli oylamayla yapılan seçimde 16 oya karşı 17 oy ve 1 boş oyla Tahsin Becan oldu. Becan’ın listesi Disiplin Kurulu seçimini de 17-17’lik beraberlik sonrası kurayla kazanırken, kırmızı liste sadece TOBB Delegeliği seçiminde 18-16 ile beyaz listeye üstünlük sağlayabildi.

İşte yeni yönetim

Yeni Yönetim Kurulu’nda Tahsin Becan başkan olurken, yönetim kurulu Okan Güner, Ramazan Kaan Saruhan, Birol Önderoğlu, Muhammet Sarıoğlu, Özkan Şenel, Mustafa Saraç, Hakan Gencer, Galip Atik’ten meydana geldi. Yedek listede ise Kıvanç Rodoplu, Abdullah Baltacı, Hakan Koçal, Selahattin Yıldız, Ümit Gülsüm, Ünal Yıldız, Güney Kartal, Burhan Karagözlü yer aldı.

TOBB Delegelerinde kırmızı liste kazandı

TOBB Delegeleri seçiminde ise gülen taraf kırmızı listenin adayları oldu. 18’e 16’lık sonuçla kazanan kırmızı listede Ali Varol, Kenan Engin, Hakan Gencer, Cemil Demiryürek, Hulusi Koççukuru asil üyeler olarak TOBB delegeliğine seçilirken, yedek listede ise Murat İpek, Rezan Dikici, Ahmet Başol Haraç, Burhan Karagözlü ve  Nusret Karaalioğlu yer aldı.

Disiplin kurulu kurayla beyazların

Disiplin Kurulu seçiminde ise 17 – 17’lik eşitlik sonrasında yapılan kura çekiminde şans bir kez daha beyaz listeye güldü. Meslek Komitesi seçimlerinde 6.Grubu kurayla alan beyaz listenin şansı kurada bir kez daha yaver gitti ve kurada kazanan beyaz listede yer alan Bedrettin  Aydın, Tuğrul Karahasan, Metin Yumurtacı, Özgür Teztürer, Turgay Aypek disiplin kurulunu oluşturdu. Disiplin Kurulu yedek üyelikleri ise Kenan Gülsüm, Nilgün Çavuşoğlu, Orkun Adsan, İnanç Kaya, Sinan Yavuz, Ercan Koç’tan oluştu.

Becan, “Satıldım ve karşı listeden adaylığımı koydum”

Seçimi kaybeden kırmızı listenin adayı ve eski başkan Celal Özel, seçimi kazanan Tahsin Becan ve arkadaşlarını tebrik ettiğini dile getirerek, “Hayırlı olsun” derken, yeni YTSO Başkanı Tahsin Becan ise seçimin hemen ardından yaptığı ilk değerlendirmede, “Heyecanlıyız. Belli bir renkten yola çıktık. Son ana kadar da o rengin yanındaydım. Fakat bazı arkadaşlarımızın ufak tefek isteklerini kırmamak adına son 2 dakikada maalesef satıldım. Satıldığım an hemen karşı arkadaşlarla listeden adaylığımı koydum. Onlar da sağolsun, onlarla 5 dakikam bile beraber geçmediği halde beni desteklediler Allah razı olsun, hepsine teşekkür ediyorum. Detaylı açıklamayı daha sonra yapacağım” dedi. 

Editör: TE Bilişim