2000 m2 bir araziye kapora verip anlaşma yaptıklarını söyleyen Gürtekin, "Arazi için 20 bin dolar, okul yapımı için de yaklaşık 20 bin dolar bir bedel lazım. 6 derslikli bir okul projesi çizdirdik ancak şimdiye kadar çok az miktarda yardım topladık. Yaklaşık bir ay süremiz kaldı. Hayırseverlerin projeye desteklerini bekliyoruz" dedi.

Konu ile ilgili açıklayıcı bilgiler de veren Şemsettin Gürtekin, "Dört yıl önce Yalova Üniversitesi Uluslararası ilişkiler bölümünden mezun olan Afganistan Türkmenlerinden Faizullah Nazari ülkesine döndükten sonra, şehit Muhsin Yazıcıoğlu yetimhanesi açtı. Bu yetimhanede 42 Türkmen çocukla  o günden beri ilgileniyor. Ben de bizler de elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyoruz. Yetimhane orada ilk resmi yetimevi olma özelliğini taşıyor. Afganistan'da Şibirgan vilayetinde bulunuyor. Bekçi, ahçı, müdür ve üç belletmen öğretmen var. Yetim çocukların birinin aylık masrafı 150 TL. Bazı çocukların hamileri var yani siz herhangi bir öğrencinin bütün masraflarını üstleniyorsunuz. Ayrıca adak, kurban,zekat ve fitre yardımlarıyla ayakta durmaya çalışıyorlar. Herhangi bir kurumdan resmi olarak yardım yapılmıyor. Yetimhanenin kapasitesi yetmediği için 120 Türkmen çocuk da alınamadı. Bu çalışma bende de böyle bir proje üretme fikri doğurdu. Bu nedenle bu tür girişimlerde bulundum. Yetimhanenin yaklaşık 50 bin TL tutan bir kışlık masrafını da görderdim. O bölgede Türkmenlere ait bir tane okul yok. Amacım genç Türkmen çocukları okulla buluşturmak. Herkesin bu konuda yardımcı olması en büyük isteğimdir" dedi.

Gürtekin, "Bölgede zor durumda kalmış Türk ve Türkmen ailelere elimden geldiğince yardım etmeye çalışıyorum. Geçen ay Azerbaycan'daki şehit ve gazi ailelere bir tır sıfıor mobilya malzemeleri fgönderdik. Şu an dağıtımı yapılıyor, Azerbaycan Diaspora Bakanı tüm dünyada 250 kişiye teşekkür belgesi verdi. Bana da uygun görmüşler. Ayrıca bize yardımcı olanlara da bakan yardımcısı plaketler gönderdi. Bölgedeki kardeşlerimize her zaman yanlarında olduklarımızı hissettirmek istiyoruz" dedi.

Editör: TE Bilişim