Gazipaşa Caddesi, Eski Donanma Tesisleri önünden başlayan yürüyüşe Vali Yardımcıları Saim Eskioğlu, Cezmi Türk Göçer, Ergun Güngör, İl Çevre ve Şehircilik Müdürü Dr. Osman Ulukaya, İl Kültür ve Turizm Müdürü Cemal Ulusoy, İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. İbrahim Dedecan, Yalova Üniversitesi ve çeşitli liselerin öğrencileriyle, Karanfilevleri üyeleri de katılarak destek verdi.

“Tüketebileceğimiz kadar ekmek alma bilincini yerleştirmek istiyoruz”

Öğrencilerin “İsrafa hayır”, “İşimiz Türkiye, derdimiz ekmek” sloganları attığı ‘Ekmek israfını önleme etkinliği’ yürüyüşü, Gazipaşa Caddesi boyunca vatandaşların destekleriyle sürdü. Kent Meydanı’nda sona eren yürüyüşün ardından bir açıklama yapan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Selim Karahan, etkinliklerle emeği ve ekmeği korumak istediklerini kaydederek, “Tüketebileceğimiz kadar ekmek alma, ekmeğimizi israf etmeyip tasarruf etme bilincini yerleştirmek istiyoruz. Çocuklarımızın israf etmeden yeterli ve dengeli beslenmesini, beslenmelerinde ekmeğin olması gerektiği kadar yer almasını istiyoruz. Araf Suresi’nde ‘yiyiniz, içiniz, fakat israf etmeyiniz’ denmektedir” dedi.

“Yılda 2,1 milyar ekmek çöpe gidiyor, 600 bin ton buğdayı israf ediyoruz”

Ekmekle ilgili rakamlar hakkında da bilgi veren Karahan, ülkemizde günde 6 milyon ekmeğin çöpe atılmakta olduğunu, bunun da yılda 2,1 milyar ekmek israfı anlamına geldiğini kaydetti. KArahan, “Ekmek israfının parasal karşılığı 1,5 milyar TL’dir. Bu da yıllık un ihracatımıza eşdeğer bir miktardır. Ülkemizde 1 yılda israf edilen ekmekle 16 derslikli 500 okul yapılabilir. 80 hastane ya da 500 km yol veya onbinlerce konut, onlarca köprü yapılabilir. Ülkemizde 1 yılda israf edilen ekmekle 600 bin ton buğdayı israf ediyoruz. Ülkemizin kaynakları sonsuz değildir. Bu toprakların bize verdiklerine hassasiyet gösterip sorumluluk sahibi olmamız gerekmektedir. Bu ülke ve insanları için sorumluluk bilinci içinde etkinliklerde bize destek veren herkese ilimiz ve ülkemiz adına teşekkür ediyorum. Biz inanıyoruz ki, geleneğinde ekmeği en büyük nimet sayan bu ülke ve özellikle Yalova, ekmeğini daha doğrusu nimetini israf etmeyecektir” dedi.


Editör: TE Bilişim