Yeşil Körfez Su Birliği Başkanı İsmail Demir, dünyada ve ülkemizde olduğu gibi Yalova’nın da en önemli konularının başında içme suyunun geldiğini söyledi. Yalova’da halkın ucuz ve sağlıklı içme suyu kullanması için Birlik olarak önemli projeleri hayata geçirmekte olduklarına değinen Yeşil Körfez Su Birliği Başkanı İsmail Demir, “Yalova ve çevresinde ülkemizin en modern, ve sağlıklı içme suyu tesisine sahip olma yönünde çalışmalarımız aralıksız devam ediyor. Arıtma tesisimizde teknolojinin tüm imkanlarını kullandığımızı söyleyebiliriz. Uluslararası standartlara uygun ölçümler yapabilen laboratuvarları ile suyu kaynağından kullanıcıya kadar her aşamasında test eden ve su kalitesinden taviz vermeyen bir denetim sistemine sahibiz. İçme suyumuzun kalitesinin yanı sıra yeni bir yatırımımızla da Yeşil Körfez Su Birliğimizin tesislerinde tüm elektrik ihtiyacını karşılayacağız. Güneş enerjisi panelleri kendi elektriğimizi kendimiz üreteceğiz. 4 megawatt elektrik paneli kuracak ve 2023 Nisan ayına kadar bu yatırımımızı hazır hale getireceğiz. Elektrik, birliğimizin en önemli giderleri arasında ilk sıraları almaktadır. Elektrik panellerimizi hizmete soktuğumuzda giderlerimiz de büyük ölçüde düşecektir. Daha ekonomik hizmet sağlamış olacağız. Yalovalılar olarak Marmara Bölgesi’nin en ucuz suyunu tükettiğimizi de unutmayalım” dedi.

‘Su için kayıp- kaçağı en aza indirmeye kararlıyız’

Yalova’nın içme suyu alt yapısını da yenileyerek kayıp kaçak oranını en alt düzeye indirmeye kararlı olduklarını belirten Su Birliği Başkanı Demir, “Yalova Belediyemizin koordinasyonunda içme suyunda kayıp kaçağın %30 giderilmesi için alt yapı çalışmalarına hız verdik. Ana isale hattımızı yeniliyoruz. Eski hattı tamamen değiştiriyor ve sağlıklı borularla içme suyumuzu halkımıza ulaştıracağız. Bu çalışmalarımızı da 2024 yılına kadar tamamlamayı hedefliyoruz. Yalova tarihinin en büyük yatırımlarından birini gerçekleştiriyoruz diyebiliriz. Su sağlıktır ve halkımıza sağlıklı içme suyu ulaştırmak için arıtmadan ana hatlara, hatta belediyemizin destekleriyle tün binalardaki hatların yenilenmesini planlıyoruz. Bu konuda bizlere desteğini esirgemeyen Yalova Belediye Başkanımız Mustafa Tutuk ile birliğimize üye belediye başkanlarımıza Yeşil Körfez Su Birliği olarak teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

‘Su israfından kaçınalım’

Birlik Başkanı İsmail Demir, herkesin suyun değerini bilmesini ve su israfından kaçınılmasını önererek şunları söyledi; “İlimizde su sıkıntısının yaşanmaması, kayıp kaçağın en aza indirilmesi için gereken yatırımlar devam ediyor. Mevcut barajımıza ek olarak yeni içme suyu barajımız da yapılmakta. Buna ek olarak rezerv barajlarımız da bulunuyor. Yine derelerimizde rezerv olarak kullandıklarımız var. Yalova’nın su sıkıntısıyla karşılaşmaması için yoğun çabalar ve yatırımlar gerçekleştiriliyor. Ülkemiz ve dünyada yaşanan su sıkıntısına bağlantılı olarak su tasarrufuna önem vermeliyiz. Suyumuzu israf etmemeliyiz. Gelecek nesillere de susuz bir dünya, susuz bir ülke, susuz bir şehir bırakmayalım. Bu konuda da çocuklara ve ailelere yönelik çeşitli projelerimizi hayata geçiriyoruz. Şehrimizde yaşayanlar suyun önemini dikkate alarak, su tasarrufu yapmalarını, suyumuzun değerini bilmelerini öneriyoruz. Birliğimiz tarafından arıtılan ve evlerimiz ile işyerlerimizdeki çeşmelere ulaşan içme suyumuzu, arıtılan en kaliteli içme suyu haline getirmek için çalışmalarımız sürüyor. Suyumuzun kıymetini bilelim, ona göre ihtiyaca göre kullanalım.”

Editör: TE Bilişim