Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman Yalova Engelsiz Yaşam Spor Kulübü Derneği'nin düzenlemiş olduğu ritim-perküsyon konserine katıldı. Salman, "Engelli yoktur sadece engellenen insan vardır" dedi.
Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman her fırsatta soluğu engelli vatandaşların yanında alıyor. Bu kapsamda Yalova Engelsiz Yaşam Spor Kulübü Derneği'nin düzenlemiş olduğu ritim-perküsyon konserine katılan Salman burada engellilerin çaldığı parçaları keyifle dinledi. Eşi Dilek Salman'la birlikte geceye katılan Salman burada bir de konuşma yaptı. Salman, "Ben bir şeye inanırım. Engelli insan yoktur. Engellenen insan vardır. İşte bugün engelleri önlerinden kaldırılan insanlarımızın neler yapabildiklerini hep birlikte görüyoruz. Engelsiz kabul ettiğimiz bir insanla, engelli kabul ettiğimiz bir insan arasında hiç bir fark yok. Engellilerimizin önündeki engelleri kaldırmak bizlerin görevi. Bu nedenle kentimizde engellilerin daha rahat hareket etmelerini sağlamak adına çalışmalar yapıyoruz. Onların sosyal hayata katılmaları için etkinlikler, organizasyonlar düzenliyoruz. Kısacası söz verdiğimiz gibi engellilerimizin önündeki engelleri kaldırarak onları hayatın içerisinde daha özgür kılmaya çalışıyoruz" dedi.
Yalova Engelsiz Yaşam Spor Kulübü Derneği yöneticileri Salman'a engellilere yönelik çalışmalar ve verdiği desteklerde dolayı çiçek sunarak teşekkür ettiler.

 

Editör: TE Bilişim