Çiftlikköy’de 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları coşku içinde geçti.

 19 Mayıs 1919’un 100’üncü yıldönümünde Çiftlikköy 23 Nisan Meydanı’ndaki kutlamalara İlçe Kaymakamı Cengiz Karabulut, Garnizon Komutanı Hv. Pilot Albay Zeki Koltukoğlu, Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar, İlçe Jandarma Komutanı Erkan Sağındık, İlçe Emniyet Müdürü Cemil Kocabaş, siyasi partilerin temsilcileri, ilçe protokolü, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Tören alanında Kaymakam Karabulut, Komutan Albay Koltukoğlu ve Başkan Silpagar’ın öğrencilerin ve vatandaşların bayramını kutlamalarının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Mehmet Şahinal yaptı. ‘Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi’ ve ‘Gençliğin Ata’ya Cevabı’nın okunmasından sonra M.Kemal Anadolu Lisesi öğrencilerinin müzik dinletisi gerçekleşti.

Bayram kapsamında ilçe okullarının öğrencileri arasında yapılan dart, masa tenisi ve atletizm yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri, Kaymakam Karabulut, Komutan Albay Koltukoğlu ve Başkan Silpagar tarafından verildi. Kutlamaların son bölümünde Çiftlikköy Kafkas Kültür Derneği’nin gençlerinin Kafkas danslarından oluşan gösterileri nefes kesti.

Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar, “Bugün ilk günkü heyecan ve ruhla, vatan aşkı ve milletimize olan sevgimizle, Gazi Mustafa Kemal’in gençlerimize bayram olarak bıraktığı 19 Mayıs’ın 100’üncü yıldönümünü kutladık. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımızı kutlarken, ülkemizin, bayrağımızın, vatanımızın, milletimizin geleceği olan gençlerimize güveniyor, Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta, İstiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını rahmet ve minnetle anıyorum” dedi.

100. Yılında 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Töreni, coşkulu bir kalabalıkla kutlandı.

Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törene Çınarcık Kaymakamı Soner Kırlı, Çınarcık Belediye Başkanı Numan Soyer, İlçe Jandarma Komutanı Emrah Tan, İlçe Emniyet Müdürü Ragıp Tunç, Çınarcık Meslek Yüksek Okulu Müdürü Bayram Karakurt, meclis üyeleri, ilçedeki kamu kuruluşlarının mülki ve idari amirleri, sivil toplum kuruluşu ve siyasi partilerin temsilcileri ve öğrenciler ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Atatürk Anıtı'na Çelenk Koyma Töreni'nin takibinde saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Çınarcık Anadolu Lisesi Müdürü Serhat Halil Çelik yaptı. Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü'nün konuşmasından sonra Çınarcık Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinden Tarık Davani tarafından “Mustafa Kemal’i Düşünüyorum” adlı şiirinin ardından Çınarcık Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi halk oyunları grubunun “Zumba” gösterisi yapıldı.

Çınarcık Anadolu Lisesi öğrencilerinden oluşan halk oyunu gösterisi ve Çınarcık Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Bulut Ergin yönetiminde gençliğin Ata’ya cevabı okundu. Gazi Mustafa Kemal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi halk oyunları ekibinin “Kafkas” gösterisi ve Gazi Mustafa Kemal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Çınarcık Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinden ulusal boks müsabakalarında dereceye giren İbrahim Varol ve Efe Çetin’in gösterilerini sundu. Çınarcık Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi halk oyunları grubunun “Balta” gösterisi ile Gazi Mustafa Kemal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi halk oyunları grubunun “Kaşık” oyununu sergilediler. Çınarcık Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin Gençlik Marşı eşliğinde “Oratoryo” sunumu katılım gösteren vatandaşlar tarafından büyük beğeni topladı.

Kutlama programı; voleybol, basketbol, masa tenisi ve atletizm kategorilerinde dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi ile sona erdi.

Altınova’da 19 Mayıs Coşkusu

19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı, Altınova’da da düzenlenen törenlerle kutlandı.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Spor Bayramı’nın 100. yılı Hükümet Konağı önünde, İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü çelenginin sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.

Geniş Katılım
Kutlama törenine; Altınova Kaymakamı Regaip Ahmet Özyiğit, Garnizon Komutanlığı Temsilcisi, Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, Kaytazdere beleediye Başkanı Ali Kangal, Subaşı Belediye Başkanı Turan Canbay, siyasi parti temsilcileri, Altınova Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Mehmet Sait Başaran, daire amirleri, vatandaşlar, öğretmen ve öğrenciler katıldı. Kaymakamı Regaip Ahmet Özyiğit, Garnizon Komutanlığı Temsilcisi ve Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, halkın ve öğrencilerin bayramını kutladı.

“Gençlerimize Güveniyoruz”

Günün anlam ve önemini belirten konuşmada, “Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Kurtuluş savaşımızı başlatmasının 100. Yılını büyük gurur ve sevinçle kutluyoruz. 19 Mayıs, vatan toprakları işgal edilip, özgür yaşama hakkı elinden alınmak istenen milletin, umutsuzluğa, yılgınlığa kapılmadan, aydınlık, güzel günlere inancının ve bu inançla verdiği üstün mücadelenin başlangıcıdır. Milletimiz, ülkemiz için büyük bir geleceğe doğru atılan ilk adımdır.

Gençlerimiz, 19 Mayıs ruhuyla birlikte istiklalimize ve istikbalimize, demokrasimize, Cumhuriyetimize ilelebet sahip çıkacaktır. Unutmayınız ki; 'Vatanını en çok seven, görevini en iyi yapandır.' Gençlerimizi Milletimizin en büyük zenginliği olarak görüyoruz. Gençliğimize güveniyoruz, birlikte geleceği inşa ediyoruz. Türkiye'mizin aydınlık geleceğini görüyoruz” denildi.

Günün anlam ve önemini, anlatan konuşmanın ardından öğrenciler şiirler okuyup, halk oyunları ve sportif gösteriler yaptı.

Editör: TE Bilişim