29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Çiftlikköy, Altınova, Çınarcık, Termal ve Armutlu ilçelerinde tören ve etkinlikler düzenlendi.

Çiftlikköy’de Renkli Cumhuriyet Bayramı Kutlaması

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 99. Yıldönümü, ülke genelinde olduğu gibi Çiftlikköy’de de büyük bir coşkuyla kutlandı. 28 Ekim günü ilçe meydanında Atatürk Anıtına çelenk sunumları gerçekleştirilirken, 29 Ekim sabahı Çiftlikköy Kaymakamı Ömer Bilgin’in ilçe protokolü ile bayramlaşmasının sonrasında İlçe Meydanı’nda öğrencilerin ve vatandaşların da katılımıyla bayram kutlamaları yapıldı. Çiftlikköy Kaymakamı Ömer Bilgin, Hava Meydan Komutan Vekili ve Filo Komutanı Albay Deniz Ünal ile Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar’ın öğrencileri selamlamasının ardından başlayan etkinlikler renkli görüntülere sahne oldu. Çiftlikköy GSD Eğitim Vakfı Ortaokulu öğrencisi Melisa Doyran’ın günün anlam ve önemini belirten şiirini okumasının ardından yaptığı konuşmada Türkiye Cumhuriyeti’nin 99’uncu yıldönümünü kutlayan İlçe Kaymakamı Ömer Bilgin, “Bugün Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, yüzbinlerce şehit ecdadımızı rahmet ve minnetle anmak ve cumhuriyete olan bağlılığımızı göstermek için toplandık. Bugün bu meydandayız, çünkü bu meydanlara uzun ve meşakkatli yollardan geldik. Şairin kalk yiğidim, dağ başını duman aldı, parçalandı kıtanın toprakları, aslan payını aslan olmayan aldı diye haykırdığı günlerden geldik bu meydanlara” dedi. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla ilçe genelindeki okulların öğrencileri arasında yapılan yarışmalarda derece alan öğrencilere ödülleri takdim edildi. Sonrasında Çiftlikköy M. Kemal Anadolu Lisesi öğrencilerinin oratoryosu ve aynı anda gerçekleşen Atatürk’ün yağlı resim çizimi gösterisi ilgiyle izlendi. Kutlamalar, öğrencilerin Türk bayraklarıyla yaptığı tören geçişi ile sona erdi. Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar, “Cumhuriyetimizin kuruluşunun 99’uncu yıldönümünde, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızı ilçemiz meydanında birlik ve beraberlik içerisinde ve coşkuyla idrak ettik. Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile kahraman silah arkadaşlarını minnetle anıyor, vatanı bize canları pahasına emanet eden şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. Cumhuriyetimizin 99’uncu yıldönümü ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun” diye konuştu.

Altınova’da Dev Bayraklı Cumhuriyet Yürüyüşü

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 99. yılı Altınova’da coşkuyla kutlandı. Altınova Belediyesi tarafından 300 metrelik Türk bayrağı ile gerçekleştirilen Cumhuriyet Yürüyüşü, büyük bir coşku ile yapıldı. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 99. yılı Altınova’da coşkuyla kutlandı. Cumhuriyetin 99’uncu yıldönümü nedeniyle Yalova Altınova Belediyesi tarafından 300 metrelik Türk bayrağı ile gerçekleştirilen Cumhuriyet yürüyüşü, büyük bir coşku ile yapıldı. Cumhuriyet Mahallesi Atatürk Anıtı önünden Milli Savunma Üniversitesi Deniz Astsubay Meslek Yüksek Okulu Bando Takımı eşliğinde başlayan yürüyüş 7’den 70’e yüzlerce kişinin katılımıyla kaymakamlık binası önüne kadar sürdü. Törenlerin ikinci günü, Altınova Kaymakamlığı Atatürk Anıtına çelenklerin konulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti. Halk oyunları ve öğrencilerin spor gösterileri vatandaşlar tarafından büyük beğeni topladığı kutlamalarda duygu dolu anlar yaşandı. Altınova Milli Eğitim İlçe Müdürlüğü tarafından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları çerçevesinde düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri ilçe protokolü tarafından verildi. Törenlerin ardından Altınova Kaymakamı Regaip Ahmet Özyiğit, Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral ve Garnizon Komutanlığı Temsilcisi tebrikleri kabul ettiler. Altınova Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından düzenlenen Gençlik Yürüyüşü büyük ilgi gördü. Yürüyüşe; Altınova Kaymakamı Regaip Ahmet Özyiğit, Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, Subaşı Belediye Başkanı Turan Canbay, Tavşanlı Belediye Başkanı Mücahit Kaçar, Altınova Belediye Meclis üyesi Bilal Ok ve Hasan Karabacak, Altınova İlçe Emniyet Amiri Yavuz Kartav, Altınova İlçe Jandarma Komutanı J. Ütğm. Fırat Zorlu, Altınova Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Mehmet Sait Başaran, Altınova Milli Eğitim Müdürü Zeki Sitar, daire amirleri, Altınova Belediye Zabıta Amiri Salih Akbaş, vatandaşlar, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Çınarcık’ta Cumhuriyet Bayramı Coşkuyla Kutlandı

Cumhuriyetin kuruluşunun 99. yıl dönümü Çınarcık'ta coşkuyla kutlandı. Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törene Çınarcık Kaymakamı Cemil Aksak, Çınarcık Belediye Başkanı Numan Soyer, meclis üyeleri, ilçedeki kamu kuruluşlarının mülki ve idari amirleri, sivil toplum kuruluşu ve siyasi partilerin temsilcileri, Çınarcık Belediyesi personeli, öğrenciler ile çok sayıda vatandaş katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’yla başlayan törende Çınarcık Kaymakamı Soner Kırlı ve Çınarcık Belediye Başkanı Numan Soyer vatandaşların bayramını kutladı. Kaymakamımız Cemil Aksak günün anlam ve önemini belirten konuşmasında Cumhuriyetin önemine değindi. Ardından ilçemizdeki öğrencilerin hazırladığı gösterilere ve şiirlere geçirdi. Çınarcık Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 11. Sınıf öğrencisi Erdoğan Uçar “Cumhuriyet Demek” adlı şiiri okudu. Ana sınıfı öğrencilerinin hazırlamış olduğu “Ay Yıldızlı Bayrağım” adlı müzikli gösterinin ardından Çınarcık Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi “Bayraklı Dans” gösterisi sergilendi. Çınarcık Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinden Uğur Gürkan türküleriyle törene katılanlara unutulmaz anlar yaşattı. Türkülerden sonra Çınarcık Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından “Vatan” adlı gösteri sergilendi. Çınarcık Halk Eğitim Merkezi halk oyunlarının ardından Çınarcık Halk Eğitim Merkezi resim sergisi gezildi. Tören geçişinin ardından Çınarcık Belediyesinin düzenlediği araç kortejinde törene katılanlara sürpriz vardı. Araç korteji esnasında personel meşalelerle vatandaşları selamladı. İlçedeki hoparlörlerden 10.yıl marşı çalındı. Törenin sonunda Çınarcık Belediye Başkanı Numan Soyer, vatandaşların Cumhuriyet Bayramı coşkusuna ortak oldu.

Armutlu’da 29 Ekim Kutlandı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Armutlu ilçesinde coşkuyla kutlandı. İlçe stadında yapılan kutlamalara İlçe Kaymakamı Alparslan Kılıç, Armutlu Belediye Başkanı Mustafa Tokat, İlçe protokolü ve vatandaşlar katıldı. İlçedeki okulların öğrencilerinin düzenlediği gösteriler ve günün anlamına dair okunan şiirlerin ardından gerçekleştirilen tören yürüyüşü ile İlçe stadındaki kutlamalar sona erdi.

Termal’de Cumhuriyet Bayramı Coşkuyla Kutlandı
 Cumhuriyetin 99. Kuruluş Yıldönümü ve Cumhuriyet Bayramı Termal ilçesinde de törenlerle kutlandı. Termal Meydan’da gerçekleşen törende Atatürk anıtına Termal Kaymakamı Vehbi Bakır ve Termal Belediye Başkan vekili Şenol Sezer çelenk koydu.
Termal ilçesinde Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla düzenlenen tören Termal Kaymakamı Faruk Doğru, Termal Belediye Başkan Vekili Şenol Sezer ve ilçe protokolünün katılımı ile gerçekleştirildi. Atatürk anıtına Termal Kaymakamı Faruk Doğru ve Termal Belediye Başkan vekili Şenol Sezer tarafından çelenklerin konuşması sonrasında saygı duruşunda bulunularak İstiklal marşı okundu. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı ise Termal Kaymakamı Faruk Doğru yaptı. Doğru, “Büyük Türk Milletinin tarih sahnesinde yeniden varoluşunun, istiklâlimizin ve istikbalimizin sembolü olan Cumhuriyetimizin 98’inci yıldönümünü kutluyor olmanın sevincini, coşkusunu ve haklı gururunu yaşıyoruz. Aziz milletimizin tüm dünyaya kendi geleceğini belirleme iradesinden asla ödün vermeyeceğini haykırdığı Kurtuluş Savaşı’nın ardından kurulan Cumhuriyet; bu coğrafyada Türk milletinin varoluş mücadelesinin en anlamlı eseri, yüce milletimizin bağımsızlığına sahip çıkma kararlılığının en güçlü ifadesidir. 600 yıllık bir cihan devletinin mirası üzerinde yükselen genç Cumhuriyetimize sahip çıkmak, ülkemizin ve milletimizin geleceği için çalışmak, mücadele etmek, gerektiğinde fedakarlıkta bulunmak hepimizin ortak vazifesidir. Bu düşüncelerle, başta Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Cumhuriyetin ilanına giden yolda bağımsızlığımız adına canlarını feda etmiş tüm aziz şehitlerimizi, gazilerimizi, ay yıldızlı al bayrağımız uğrunda devletimiz ve milletimiz için şehadete koşan bütün vatan evlatlarını bu anlamlı günde bir kez daha minnetle, şükranla ve rahmetle yâd ediyor, tüm vatandaşlarımızın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramlarını kutluyorum” dedi.
Törende öğrenciler tarafından Atatürk ve Cumhuriyet konulu şiirler de okundu.

Editör: TE Bilişim