Siyasi Partilerin ve Chp  il örgütünün Atatürk anıtına çelen koymasına izin verilmemesini tepki ile karşıladı. Chp’nin gerçekleştirdiği çelenk koyma töreninde konuşan  Vekil İnce sert sözler ile yaşanan olayı kınarken şu ifadeyi kullandı. “"Bu çelenklerin sapı bir yerinize mi battı da engellemeye çalışıyorsunuz?"

Valiliğin düzenlediği 30 ağustos kutlamalarına halk katılım göztermez iken Cumhuriyet Halk Partisinin çelenk sunma törenine yaklaşık 200 CHP'linin katıldı. Çelenk sunma töreninde konuşan İnce, CHP örgütlerinin Atatürk Anıtlarına çelenk koymasına izni vermeyen valilik ve kaymakamlıklara ise tepki gösterdi.

Milletvekili İnce konuşmasında sert sözler kullanarak beni sorgulayacak hakim savcı çıksın karşıma dedi İnce sözlerine şöyle devam etti. "Biz kimseden izin istemiyoruz, bilgi veriyoruz.İstanbul'daki CHP örgütlerimiz kaymakamlıklara müracaat edip Atatürk Anıtı'na çelenk koymak istediklerini bildiriyor. Önce Kartal Kaymakamlığı ret cevabı veriyor.

Grup Başkan Vekilimiz Akif Hamzaçebi ve İstanbul milletvekillerimizle birlikte örgütümüze destek amaçlı oradaydık. Şunu herkes bilsin ki biz Recep Tayyip Erdoğan'dan izin istemiyoruz. Onun askeri konumundaki valilerinden, kaymakamlarından da izin istemiyoruz. Biz sadece bilgi veriyoruz. Biz Atatürk'ü anmak için bu ülkenin valilerinden ve kaymakamlarından izin istemiyoruz.

Böyle bir izne ihtiyacımız yok. Bu millet zafere inananların gününü kutlayacaktır. Stadyumları kapatıp bayramları kutlamayanlara Atatürk'ün kenti Yalova'dan sesleniyorum: Sabrımızın sonuna geldik" açıklamasını yaptı. 

Bugün burada da Laz, Kürt, Çerkez kökenli yurttaşlarımız olabilir ama onların hepsi zafere inananlardır. Bir de zafere inanmayan, 30 Ağustos günü kahreden Yunanlılar, İngilizler, Fransızlar ve İtalyanlar vardır. Ve son yıllarda Recep Erdoğan ve saz arkadaşları vardır. Bunların anladığı dilden anlarım ben. Mangal gibi yüreğimiz var. Bu çelenklerin sapı bir yerinize mi battı da engellemeye çalışıyorsunuz?
Editör: TE Bilişim