Karaca, Belediye Meclisi kararıyla turizm ve kamu tesis alanı ilan edilerek SPA ve kongre merkezi de olan 5 yıldızlı bir otel yapılmak için ihaleye çıkılan 55 dönümlük alanın korunması için yıllar boyu uğraştıklarını kaydederek, “Burasının bütün kabahati Atatürk adının konulmasıdır. Atatürk adı konulmasaydı arboretum devam ederdi” dedi. Karaca, “Ben buraya kendi ellerimle bitkiler getirdim, hayaller görmüşsün Karaca, hayaller” diyerek yaşadığı hayal kırıklığını anlattı.

“Korunması için Atatürk Arboretumu adını vermiştik”

Merhum Devlet Bakanı Adnan Kahveci’yle birlikte Türkiye’yi gezdiklerinde onu buraya getirdiğini ve o dönemde bina yapılmasını engellediklerini söyleyen Karaca, “Burayı korumak için adını  Atatürk Arboretum'u yapalım dedik. Sonra düşündük ki denizi burdan görecek olan tek yer burası kaldı. Yalova’da sahil kapatıldı, işte onun için ve Samanlı silsilesinin doğal yapısı kadar yani inanılmayacak kadar güzel bir doğal yapısı var. Bitkiler var, hayvanlar var onları buraya getireceğiz. Samanlı silsilesinin bir örneği olacak. Burada herşey bulunacak. Yapılacak olan bu hizmet dünyaya yayılacak, şaşırıp kalacak millet ama nerede o nerede o? Sermaye denen bu canavar herşeyi yaptırıyor. Buraya efendim binalar yaptırılacakmış da, çok para kazanılacakmış. Umurlarında değil burası onların” diye konuştu.


“Yalova sorumlularını kutluyorum”

Dünyanın pek çok yerinden getirdiği bitkileri buraya kendi elleriyle diktiğini söyleyen Karaca, “Burada Karaca Arboretum’da olmayan bitkiler var. Onları getirdim buraya. Çünkü burası benim milletimindir. Karaca Arboretumu bir vakıf olarak tamam ama, burası Türkiye Cumhuriyetinin mülküdür. Ne kadar emniyet vardı bunu yaparken? Hayaller görmüşsün. Şu rezalete bak yahu. Yalova sorumlularını kutluyorum, onları kutluyorum. Böyle bir şeyi, dünyada olmayan bir şeyi yaptılar. Onları kutluyorum. Meşelerimi kuruttular, sulamadılar.

Ey vatandaşlarım, Hayrettin buraya getirinceye kadar dünyada nereleri dolaşmış, aç yatmış, dağlarda yalnız kalmış, bunları buraya getirmek için. Bunlar Hayrettin’in canını almak demek işte. Bakın ne yapmışlar? Atatürk Arboretum'u yazıyordu burada. Rektörlük görsün diye buraya koymuşlar. Buradan bakıyorsun rektörlük burayı görüyor. Burayı efendim bana emanet edin demiş. Baksın bakalım. Afedersiniz neresiyle bakıyor buraya. Ey ey bunu yeni getirdiği Yalova’nın, Yalova Belediyesi’nin, attığı hadi bunlar gübre olur, ya bunlar bunlar ne olur hey! Adamın evinde ne kalmışsa getirmiş atmış buraya böyle bir rezalet olabilir mi ya?” dedi.
Editör: TE Bilişim