Yalova Kent Konseyi seçimlerinin normal takvime göre bu ay yapılması gerekli. Ancak şu ana kadar her hangi bir açıklamanın yapılmaması, başkanlık için aday çıkmaması Yalova Kent Konseyi seçimleri yapılmıyor mu? sorusunu akıllara getiriyor.
Yalova'nın sorunlarının çözümü noktasında fikirleri, ve ortaya konan raporlarıyla ilin gelişimine katkı sunan Yalova Kent Konseyi seçimlerinin resmi takvime göre bu ay sonunda yapılması gerekiyor. Ancak geçtiğimiz seçimlerde aylar öncesinden başlayan, kamuoyu tarafından da ilgiyle takip edilen seçim çalışmaların bu dönemde yapılıp yapılmayacağı net olarak bilinemiyor. Seçimler yapılacaksa dahi tarihinin kamuoyuna bildirilmesi gerektiğine dikkat çeken vatandaşlar, Kent Konseyi başkanı Şükrü Önder'in bu dönemde de aday olup olmayacağı, olmayacaksa diğer aday yada adayların kim olduğu gibi detayları merak ettiklerini dile getiriyorlar.
Kent Konseyi bünyesinde tüm STK'lardan temsilci bulundurduğundan yapılacak seçimlerin tarihinin daha geniş kitlelere duyurulması büyük önem taşıyor. Bir çok kesimden bu konseye aday olabilen isimler de ilin sorunlarının tespiti ve çözümünde önemli roller üstlenebiliyorlar.

Editör: TE Bilişim