Belediyenin Plan ve Proje Müdürlüğü tarafından meydana bakan binalarla ilgili olarak bildirilen tebellüğ ilmuhaberinde, Cumhuriyet Meydanı’na bakan binaların şehircilik ve estetik açıdan kötü bir görüntü oluşturduğu belirtilerek, ‘cephe sağlıklaştırma projesi’ kapsamında Uğur Mumcu Kültür Merkezi ve Otel Çiftçi bina cephelerinin düzenlenmekte, tabela ve klimalara belli standartlar getirilmekte olduğu belirtildi.

Tabela yazılarının büyüklüğü 18 cm’yi geçmeyecek

Buna göre tabelalara getirilen standartlar şu şekilde : Binaların üst katlarında yer alan büro birimlerinin tabela veya tanıtıcı levhaları bina üzerinde yer alamayacak. Büro birimleri pencere camları üzerine yalnızca firma logo ve isimleri yazılı en fazla 18 santim büyüklüğündeki yazı karakterleriyle tanıtıcı yazı yazabilecek.

Camlara tanıtıcı levha konulamayacak

Cam yüzeylerin tamamına baskı, film kaplama vb uygulamalar yapılamayacak, tanıtıcı levha konulamayacak. Zemin katlar için her birimin ticari levhası derinliği 0.50 santimi aşmamak şartıyla en fazla 0.70 santim yüksekliğinde ve yerden en az 2,5 metre yükseklikte cephe boyunca konulabilecek. Binaların üst katlarındaki büro birimleri pencere camlarına bu ölçülerde tanıtıcı yazı yazabilecek ve zemin kat giriş ve yan duvarına 40x40 santimi aşmayacak ölçülerde çerçeveli levha asabilecek. Ticaret alanlarında bina tek bir işyerine ait ise tüm cephe alanının %10’undan fazlası reklam alanı olarak kullanılamayacak. Bina cephelerinde yer alan klimalar cephe üzerinden kaldırılarak balkon içi, parapet duvar arkası gibi yerlere taşınacak. 

Editör: TE Bilişim