Yalova’nın Çınarcık ilçesi Teşvikiye Beldesi sınırları içerisinde 2005 yılında oluşturulan Kent Ormanı sonbaharın gelmesi ile birlikte ziyaretçilerine eşsiz bir renk armonisi sunuyor.
Teşvikiye Beldesi sınırları içerisinde bulunan ve 95 hektar alanda oluşturulan Yalova Kent Ormanı sonbaharın oluşturduğu muhteşem renk yelpazesini görmek ve doğanın sesini duymak isteyenlerin uğrak noktalarından birisini oluşturuyor. Özellikle hafta sonları ziyaretçilerden büyük ilgi gören Kent Ormanı ve  çevresinde yürüyüş yapanlar piknik alanlarında dinlenme imkanı buluyor.
Kent Ormanı çok sayıda şelale, 2 kilometrelik yürüyüş patikası, spor ve çocuk oyun alanları, oturma ve dinlenme alanları, seyir terasları ile doğa ile iç içe olmak isteyen kent halkına muhteşem güzellikler sunuyor.Ziyaretçiler Kent Ormanı yanı sıra Büyük Dipsiz Göl, Küçük Dipsiz Göl ve Delmece Yaylası’nı da ziyaret etme imkanı buluyor.
Öte yandan yetkililer, sonbaharda artan ziyaretçiler ve doğa yürüyüşçüsü gruplarının doğa harikası bu alanı temiz tutmaları ve ekosistemin devamlılığı açısından duyarlı hareket etmeleri uyarısında bulunuyor.
Editör: TE Bilişim