2013 yılı ikinci yarıyıl Eğitim ve Öğretim döneminde  de öğrencilerin okul giriş ve çıkış saatleri öncesi gerek trafik gerekse güvenlik yönünden tedbirlerini öğrencilerin güvenliği açısından aksatmadan sürdüren  Yusuf Ziya İlköğretim Okulu görevli Polisi Yılmaz Çetin; okul yönetimi, öğrenciler, öğrenci velileri  ve okul öğrenci taşıma servis görevlileri ile bir araya gelerek okul ve öğrenci güvenliği konusunda iş birliği çalışmalarını  sürdürüyor.

Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü  Rüstempaşa Mahalle Polisi ve Okul görevlisi polis memuru Yılmaz Çetin, Yusuf Ziya İlköğretim Okulu Öğrenci Servisi sürücüleri ile bir araya gelerek, öğrencilerin güvenli bir şekilde taşınmaları konusunda bilgilendirmede bulundu. Çetin, servis sürücülerine yaptığı bilgilendirmede okul servisi sürücülerinin çok önemli bir görevi yerine getirdiklerine dikkati çekerek, geleceğin emanet edildiği çocukları taşımanın bilinci ve sorumluluğuyla hareket etmelerini istedi.

Rüstempaşa Mahalle Polisi ve Yusuf Ziya İlköğretim Okulu okul polisi Yılmaz Çetin, servis sürücülerine yaptığı bilgilendirmede dikkat edilmesi gereken noktalara şöyle dikkati çekti: “Eğitim öğretim döneminin sonuna  yaklaşılması ve hava sıcaklıklarının artması ile araçlarda zaman zaman öğrenciler tarafından bilinçsizce pencere ve kapı açma olayları yaşanabiliyor. Olası herhangi bir tatsız olaya meydan vermeme adına sürücülerin azami dikkat göstermeleri gerekiyor. Okul ve Öğrenci Güvenliği  üzerine bugüne kadar servis sürücüleri ile işbirliği içinde çocuklarımızın güvenliği için sürekli irtibat halinde olduk. Eğitim dönemi boyunca işbirliği içerisinde bulunduğumuz servis sürücülerimiz, Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğünce hazırlanan bilgilendirici broşür ve afişleri okul servis araçlarına dağıtarak, öğrencilere olumlu alışkanlıklar ve davranış kurallarının benimsetilmesi, Trafik lambaları ve kurallarının öğrencilere örnek davranışlar sergilemesinden dolayı  üstlendikleri örnek sürücü davranışlarından ayrıca kendilerine teşekkür ediyoruz” dedi.

Servis aracı sürücüleri de öğrencilerin güvenliği için  Toplum Destekli Polis biriminin kendileri ile böyle bir çalışma içerisinde bulunmasından duydukları memnuniyeti dile getirdiler.

Editör: TE Bilişim