Türkçenin Diriliş Hareketi Derneği  (TDH) Bursa ve Yalova temsilcilikleri, MHP İl Başkanı Hasan Topçular’ı makamında ziyaret ederek başlatılan, yabancı isimli iş yeri tabelalarının yerini Türkçe isimli tabelaların alması kampanyasını desteklediler.
Türkçenin Diriliş Hareketi Derneği Bursa Temsilcisi Salih Çam, MHP İl Başkanı Hasan Topçular’ı makamında ziyaret etti. Ziyaret sırasında MHP Yalova yönetimi ve dernek üyeleri ve takipçileri de hazır bulundu. Temsilci Çam, MHP İl Başkanı Hasan Topçular’a, başlattığı imza kampanyası için teşekkür etti ve kitap hediye etti. MHP İl Başkanı Hasan Topçular da ziyaretlerinden dolayı memnun kaldıklarını belirtti.
Kampanyanın Türkiye genelinde duyulduğunu söyleyen Başkan Topçular, “Yalova’daki tabelaların Türkçe olması ile ilgili bir kampanya başlatmıştık. Kampanyamız son sürat devam ediyor. Kampanyamız Türkiye genelinde de duyuldu. Türkçenin Diriliş Harekatı Derneği’nden arkadaşlarımız Yalova’ya geldiler. Türkçenin Diriliş Harekatı Derneği Bursa Temsilcisi Salih Çam’a gelen dernek üyeleri ve takipçilerine teşekkür ediyoruz. Memleketin bu kadar derdi varken, bugün bu kadar sıkıntı yaşanırken tabelaların Türkçe olmasının bir öneminin olmadığı düşünülebilir. Durum gerçekten böyle değil. Biz bu ülkede, Türkçe düşünmek, konuşmak, okumak ve sevmek zorundayız. Ülkeyi yönetenler her zaman tek vatan, tek millet, tek bayrak diyorlar ama tek dil demiyorlar” ifadelerine yer verdi. “İmza kampanyasında hedeflenenin üstünde beklentimiz var” diyen Topçular, açıklamasına şu şekilde devam etti: “İmzalarımızı topladıktan sonra, belediyeye imzalarımızı götüreceğiz. Mecliste bu konunun görüşülmesini sağlayacağız. Özellikle bazı caddelerde bir noktadan sonra Türkçe bir tabela bulamıyoruz. Sanki Türkiye değil de başka bir memleket gibi. Kampanyayı yaparken sadece Arapça ile savaşmıyoruz. Türkçe’nin değiştirilip kullanılmasını da karşı savaş açıyoruz. Bizim derdimiz sadece o tabelaların Türkçe olması, Türkçe okunmasıdır. Burası Türkiye Cumhuriyeti’dir. Başka ülkelere gittiğiniz zaman yabancı tabela göremezsiniz. Biz, değerlerimize sahip çıkmamız gerekiyor.”
Türkçenin Diriliş Hareketi Derneği Bursa Temsilcisi Salih Çam da 870 bin üzerinde takipçilerinin bulunduğunu ve aylık 15 milyon kişiye ulaştıklarını, bu doğrultuda başlatılan kampanyaya destek vereceklerini dile getirdi.

Editör: TE Bilişim