19 Eylül 1921’de Sakarya Meydan Muharebesi’nin ardından TBMM’nin Mustafa Kemal Atatürk’e gazilik ve mareşallik ünvanı vermesinden sonra bu tarihin Gaziler Günü olarak kutlanmaya başladığını belirten Ürkmez, “Devletimizin bu günün kutlanmasıyla ilgili aldığı bu karar, gazilerimize verilen önemin, onlara duyulan saygı ve şükran duygularının ifadesidir.

Ülkemiz toprakları bulunduğu bölge ve stratejik konumu nedeniyle tarih boyunca daima düşmanların hedefi haline gelmiştir. Hür ve bağımsız olarak yaşamış olan yüce Türk milleti canından aziz bildiği bu toprakları şehit verme veya gazi olma pahasına korumasını bilmiştir. Dün Çanakkale’de, Kore’de, Kıbrıs’ta vatanın müdafaası ve Dünya barışı için şehadete ulaşan veya gazi olarak dönen kahraman evlatlarımız, bugün ülkemizin birlik ve beraberliğini bozmak için fırsat arayan, dış güçlerin desteklediği kanlı terör örgütüne karşı ülkemizin çeşitli bölgelerinde mücadele etmektedir.

Bu mücadelede pek çok evladımız şehit olurken, pek çokları da gazilik mertebesine ulaşmaktadır. Herkes bunu çok iyi bilmelidir ki, vatanımızın bölünmez bütünlüğünü hedef alan güçler, kahraman güvenlik güçlerimiz ve vatansever Türk insanının azmi ve kararlılığı karşısında yok olmaya mahkumdur. Herkes şunu çok iyi bilsin,  sahip olduğumuz her varlığın, her yetki ve imkanın temelinde şehitlerin canları, gazilerin kanları vardır.

Bu duygu ve düşüncelerle, Gaziler Günü’nün tüm gazilerimize kutlu olmasını diler, başta en büyük Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal eden gazilerimizi minnetle ve rahmetle anar, hayatta bulunan muharip ve malül bütün gazilerimize saygı ve şükranlarımı sunarım” dedi. 

Editör: TE Bilişim