Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) Ekim ayı olağan toplantısı Yalova'nın ev sahipliği ve Yalova Valisi Tuğba Yılmaz'ın başkanlığında Termal ilçesinde yapıldı. Termal tesislerini gezen Valiler ve belediye başkanı Termal'in sahip olduğu güzelliklere hayran kaldılar.
MARKA Ekim ayı olağan toplantısı Yalova Valisi Tuğba Yılmaz'ın dönem başkanlığı ve ev sahipliğinde Yalova'nın Termal ilçesinde gerçekleştirildi. Termal'e gelen Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, Bolu Valisi Aydın Baruş, Düzce Valisi Zülkif Dağlı'yı Termal Otel'de karşılayan Yalova Valisi Tuğba Yılmaz konuklarıyla bir süre sohbet etti. Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu ise bir şehit cenazesine katıldığı için bu ayki toplantıda yer alamadı.  
Konuk Valiler ve belediye başkanları daha sonra Termal Ortanca Restoran'da hep birlikte yemek yediler. Yemeğin ardından Sağlık Bakanlığı tarafından işletilen Termal Tesislerini gezen konuk Vali ve belediye başkanları Termal'in sahip olduğu şifalı sulara, tarihi ve doğal güzelliklere kelimenin tam anlamıyla hayran kaldılar.
Gezinin ardından Çınar Otel Konferans Salonuna geçen MARKA Yönetim Kurulu üyeleri adına konuşan Yalova Valisi Tuğba Yılmaz, "Şu anda 1 yıllığına Doğu Marmara Kalkınma Ajansı'nın başkanlığını yapıyorum. Bu ayki toplantımızı da Yalova'nın en güzel noktalarının başını çeken Termal'de yapmak istedik. Termal ilçemiz, doğası, tarihi ve sahip olduğu termal kaynaklarıyla ülkenin en önemli turizm noktalarından birisi Sayın Valiler ve belediye başkanları ile diğer konuklarımıza Termal'i gösterme ve tanıtma imkanı bulduğumuz için ayrıca büyük bir mutluluk duyduk. Yalova'ya gelen tüm MARKA Yönetim Kurulu üyelerimize teşekkür ediyorum. Bu ayki toplantımızda önemli konu başlıklarını görüşeceğiz. Toplantımızın başta ülkemiz olmak üzere, bölgemiz ilimiz ve üye illere hayırlı olmasını diliyorum" dedi.
MARKA Yönetim Kurulu üyeleri Ekim ayı toplantısını ise; Aylık Ekonomik Görünüm Raporu, 2016 Yılı Ağustos ve Eylül Ayı Harcama ve Faaliyetlerinin Sunumu ve Değerlendirilmesi, 2016 Yılı Mali Destek Programları Sözleşme Süreçleri Hakkında Bilgi Sunumu, Ajans Tarafından Verilen Kümelenme Eğitimleri Hakkında Bilgi Sunumu, Dilek ve Temennilerden oluşan gündemle gerçekleştirdiler.

 

Editör: TE Bilişim