Etkinlikte gönüllerince eğlenip halay çeken anneler kendi günlerinde birlikte hoş vakit geçirdiler. Ayrıca  vakıf yetkilileri vakıf binasını gezdirerek basın mensuplarını bilgilendirdi.

Vakıf yetkilileri vakıf binasının teras kısmında bir kafeterya yaptıklarını ancak bunu ticari amaçlı değil tamamen gençlerin çaylarını hazırlayıp içecekleri, gazete ve kitaplarını okuyacakları bir mekan olarak düşündüklerini aktardılar. Etkinlikle ilgili açıklamada bulunan Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Başkanı İsmail Toprak yaptıkları bu etkinlikte yılın annesini seçmeyeceklerini bunun doğru olmadığını söyledi.

Toprak, “Biz bu anneler günü etkinliğinde yılın annesini seçmeyeceğiz bize göre her anne fedakardır, her anne yılın annesidir. Ben öğretmen kökenliyim memuriyette böyle bir şey olur, on kişi arasından biri daha özverili çalışır ona bir onur belgesi, bir teşekkür belgesi verilebilir bu doğaldır. Ama anneler gününde yılın annesinin seçilmesi doğru değil.” şeklinde konuştu. Hiç kimseyi bir birinden ayırt etmeden önce insan olarak gördüklerini belirten Toprak, “ Biz yetmiş iki buçuk değil yetmiş üç milleti bir görürüz hiç kimseyi ayırmayız” dedi.

Editör: TE Bilişim