Yalova Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri Yalova'da özellikle yaşlı şahısları hedef alıp kendilerini polis olarak tanıtarak dolandıran 6 kişiyi yakaladı. Mahkemeye çıkartılan dolandırıcılar tutuklanarak cezaevine kondu.
  Yalova Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Yalova'da meydana gelen 4 ayrı dolandırıcılık olayının faili olan toplam 6 kişiyi yakaladı. Fatih Caddesi No:135 adresinde ikamet eden N.K adlı bayanı arayarak kendilerini polis olarak tanıtan dolandırıcılar, bir kuyumcu soygunu ile ilgili operasyon yaptıklarını söylediler. Şahsın kimliğinin de olay yerinde bulunduğunu belirten dolandırıcılar evdeki ziynet eşyalarını inceleme amacıyla almaları gerektiğini belirttiler. Bir süre sonra belirtilen adrese kendini polis olarak tanıtarak giden dolandırıcı N.K adlı bayana ait toplamda 26 bin TL değerindeki çok sayıda ziynet eşyasını aldı. Bu ziynet eşyalarını inceleyerek yeniden kendisine teslim edileceği söylenen N.K ise durumdan şüphelenip polisi aradığında acı gerçeği anladı. Bunun üzerine çalışma başlatan polis ekipleri N.K'nın aynı şahıslar tarafından 2 gün sonra tekrar aranması ile birlikte harekete geçti. Dolandırıcılar evdeki paraları da incelemek bahanesi ile almaya geldiklerin de ekipler tarafından suçüstü yakalandılar. H.B (22) ve M.Ö (28) adlı dolandırıcıların yapılan sorgusunda olaydan 3 gün önce Yalova'da başka bir şahsı daha kendilerini FETÖ soruşturması savcısı olarak tanıtarak şahsın 16 bin TL değerindeki bileziklerini dolandırdıkları da ortaya çıktı. Şahıslar çıkartıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildiler.
Yine Yalova'da D.C isimli kadını kendilerini polis olarak tanıtan D.M, R.D, S.K ve D.C adlı 3 dolandırıcı da Yalova polisinden kaçamadılar. Müşteki ile koordineli çalışan Asayiş Şubesi ekipleri dolandırıcıları suç üstü yakalayarak mahkemeye çıkardılar. 4 şahıs mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildiler.   

 

Editör: TE Bilişim