Araç yoğunluğunun olmadığı noktalarda ise ışık sürekli geçiş izni de verebilecek. Türkiye'de benzer uygulamaların olduğunu, ancak yoğunluğu kontrol ederek kendisini buna adapte eden böyle bir sistem bulunmadığını dile getiren Yalova Belediye Başkan Yardımcısı Nurettin Yılmaz, "Şu ana kadar Yalova'da ulaşım ve trafik düzenlemelerine yönelik yapılan tüm çalışmaları 29 Mayıs 2013 tarihi itibarı ile devreye sokuyoruz. Yalova'da ve Türkiye'de ilk kez uygulanacak olan akıllı sinyalizasyon denen sitemi de devreye sokuyoruz. Bu araç yoğunluğuna göre kendisini ayarlayan ve ışık sürelerini otomatik olarak ayarlayabilen bir sistem. Böylece araçların trafikte boşu boşuna beklemelerinin de önüne geçilecek" dedi.

Öte yandan ana arterlere konulan ancak henüz hizmet vermeyen akıllı duraklar da belirtilen tarihten itibaren devreye girecek. Duraklarda Yalova Belediyesi tarafından yapılan hizmetlerin anlatıldığı bir ekranında yer alacağını dile getiren Yılmaz, "Yine yerlerine yerleştirilen ancak aktive edilmeyen akıllı durakları da bu tarihten itibaren resmen devreye sokuyoruz. Bu duraklar yolcuya aracın ne zaman geleceğinden tutunda, gideceği yere trafik yoğunluğuna bağlı olarak kaç dakikada ulaşabileceğine kadar her bilgiyi verecek. Duraklara ayrıca bilgilendirme üniteleri de yerleştirilecek. Bu ünitelerde başkanın kendi ağzından açıklamaları yer alacak. İlde yapılan çalışmalar burada anlatılarak halkın bilgilendirilmesini sağlayacağız. Bunun Yalova'ya yapılan en iyi hizmetlerden birisi olduğunu da düşünüyorum. Zira bilgilendirme en çok ihtiyaç duyulan konuların başını çekiyor" şeklinde konuştu.

Yalova Belediyesi tarafından devreye sokulacak olan diğer bir uygulama ise akıllı kapan sistemi. Bu sistem hakkında da açıklama yapan Yılmaz, "Cumhuriyet Caddesi'nin İstanbul Caddesi girişi ile Fatih Caddesi girişi arasını trafiğe kapadık. Hafta sonu itibarı ile orası sadece toplu taşıma araçlarına açık olacak. Burada İstanbul'da kullanılan HGS sistemi bir sistemi devreye sokuyoruz. Cadde başına konan akıllı kapan bu sitemin takılı olduğu toplu taşıma araçlarını tanıyarak kapanacak, toplu taşıma aracı geçince de yeniden aktif hale gelecek. Bütün bu uygulamaların devreye girmesi ile birlikte il trafiğinde devrim diye niteleyebileceğimiz bir dönüşüm ve rahatlama da sağlanmış olacak" dedi.

Editör: TE Bilişim