Yalova Kuzey Kafkas Derneği Başkanı Mehmet Aydemir başta olmak üzere Yalova’nın Dağıstanlıları, bir dizi temasta bulunmak üzere İstanbul’a gelen Dağıstan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Abdüllatipov Ramazan Hacımuradoviç ile bir araya geldi.Aydemir, Cumhurbaşkanlığına seçilen Hacımuradoviç’e Yalova’nın Dağıstanlıları adına tebrik mesajını da iletti.

Dağıstan Cumhurbaşkanı özel uçağı ile beraberinde Başbakan Yrd. Abusupyan Harharov, Ticaret ve Dış Ekonomik İlişkiler Bakanı Umavov Yusuf Dzhanbekovich, Sanayi  ve Enerji Bakanı Gazimagomedov Rizwan Kazimovich ve yanı sıra Dağıstanlı işadamları ile birlikte geldiği İstanbul’da Rusya Federasyonu İstanbul Başkonsolosu  Alexey  Erkhov, Konsolosluğun Dağıstan Türkiye Temsilcisi  Tavlu Kazakbiev, Temsilcilik Danışmanı Kanşaubiy Miziev,Yalova Kuzey Kafkas Dernek Başkanı Mehmet Aydemir, Dernek Başkan Yrd.Fahrettin Ataman , işadamları ve bürokratlar tarafından karşılandı.

Konuk  Cumhurbaşkanı ile VIP salonunda yapılan yaklaşık bir saatlik görüşmede, Yalova Üniversitesi ile Dağıstan Üniversitesi’nin kardeş üniversite olması yönünde ilk adımların atıldığını belirterek, Yalova’nın Dağıstanlı ve diğer Kafkas Göçmenlerinin en yoğun yaşadığı illerden birisi olduğunu belirti. Konuk Cumhurbaşkanı daha sonra İstanbul Valiliğindeki toplantıya katıldı. Ardından Conrad Otel’de Dağıstan Cumhurbaşkanı’nın onuruna verilen yemeğe;  Yalova’dan Yalova Kuzey Kafkas Derneği’nin organizasyonu ile Dernek Başkanı Aydemir ve Başkan Yardımcısı Ataman dışında Yalova Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özsümer, YTSO Yönetim Kurulu Üyesi Birol Özsümer ,  Çiflikköy Esnaf Odası Başkanı Ramazan Tekin, Güneyköy  Muhtarı Alpay Tekin, Esadiye Köyü Muhtarı Hidayet Yılmaz, Yalova Halk Eğitim Merkezi Müdürü Cahit Yıldırım, Dernek Eski Başkanı Şahabettin Özden,

Güneyköylü Mehmet Erhan katıldılar. Ayrıca konuk Cumhurbaşkanı onuruna verilen yemeğe İstanbul’dan da Avukat Abidin Sungur, Öğretim Görevlisi Gökhan Menteş ve eşi Abidat Menteş ve diğer illerden de bazı Dağıstan kökenliler katıldı. Conrad Otel’de konuk Cumhurbaşkanı hemşerileri ile kucaklaşıp, bol bol hatıra fotoğrafı da çektirdi. Conrad Otel’deki basın toplantısında Dağıstan Cumhurbaşkanı Türkiye ile kültür, sanat, ticaret alanında daha fazla ilişki içerisinde olacaklarını belirterek, İstanbul’da Dağıstan Kültür Merkezi kurulması konusunda çalışmaların başlatılacağını dile getirdi. 
Editör: TE Bilişim