Yalova Belediyesi tarafından geçtiğimiz hafta başlanan “13 Mahalle 77 Proje” açılış, temel atma ve tanıtım günleri Kazım Karabekir Mahallesi’nde Yalova’nın en büyük parklarından biri olan Kazım Karabekir Parkı açılışı ile devam etti.  İçerisinde çocuk oyun grubu, yeşil alan ve spor aletlerinin yer aldığı park 2500 m2 büyüklüğünde.
“13 Mahalle 77 Proje” açılış, temel atma ve tanıtım günlerinin ikinci haftasının ilk açılışı Kazım Karabekir Mahallesi’nde gerçekleştirildi. CHP İl Başkanı Özcan Özel, Merkez İlçe Başkanı Ertan Şener, belediye başkan yardımcıları, belediye meclis üyeleri, mahalle muhtarları, STK temsilcileri ve mahalle sakinlerinin katılımıyla gerçekleştirilen açılışta Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman’a çocuklar yoğun ilgi gösterdi.
“Çocukların sevgisi tüm hizmetlere bedel”
Açılış konuşmasının girişini çocuklara ayıran ve “Onların sevgisi tüm hizmetlere bedel” diyen Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman; “‘13 Mahalle 77 Proje’ kapsamında Kazım Karabekir Mahallemizde kentimizin en büyük parklarından bir tanesini hizmete açıyoruz. Buraya geldiğimiz andan itibaren mahallemizin çocuklarının göstermiş olduğu yakın ilgi, karşılıksız sevgi ile yaklaşımları yapmış olduğumuz bütün hizmetlerin çok çok üzerinde. Çünkü çocuklarda asla riya olmaz. Onlar yüreklerinden geleni direk olarak karşısındakine yansıtırlar. Çocukların sevgisi her şeye değer. Bu sevgi bizim doğru bir iş yaptığımızın da en somut göstergesidir”dedi.
Her mahalleye, her vatandaşa eşit hizmet
Konuşmasını eşit hizmet ilkesine bağlı kalacaklarına vurgu yaparak sürdüren Başkan Salman; “Her açılışta altını ısrarla çizdiğim bir konu var. Biz seçim öncesi sosyal demokrasinin, sosyal belediyeciliğin gereği her mahalleye eşit hizmet dedik. Her vatandaşımızın bizim gözümüzde eşit olduğunu söyledik. Her mahallemizin Yalova Belediyesi’nin bütçesinden eşit pay alacak dedik. Geçmişte olduğu gibi asla olmayacağını, devrin artık değiştiğini belirttik. Kenar mahalleli bir çocuğun, Roman Mahallesinin dibinde bir evde doğmuş bir çocuğun artık bu kenttin Belediye Başkanı olacağını, kenar mahallede çamurda, tozda oynayarak büyüdüğünü ve sorunları çok iyi bildiğini ifade ettik. Bugün geldiğimiz noktada vermiş olduğumuz sözleri yerine getirmenin haklı gururunu ekip arkadaşlarım ile birlikte yaşıyorum. Kazım Karabekir, Bayraktepe, Bağlarbaşı, İsmetpaşa, MKP, GOP Mahallesinde yaşayan 7’den 77’ye herkes nasıl merkez mahallelerde yaşayanlar katma değerli hizmet alıyorsa bu mahallelerimizde aynı hizmeti alacak. Bu Vefa Salman Belediye Başkanı olduğu sürece aynı hizmet anlayışı sürecek” dedi.
‘Şeffaf Oda’ takdir topluyor
Konuşmasının sonunda Şeffaf Oda’nın yönetime olan katkısını anlatan Belediye Başkanı Vefa Salman, şunları dile getirdi; “Yaptığımız ‘Şeffaf Oda’ ve ‘Halk Toplantılarında’ gelen talepleri önceliğine göre muhtarlarında görüşünü alarak yerine getiriyoruz. Bu hafta sonu Marmara Belediyeler Birliği’nin düzenlemiş olduğu Altın Karınca Belediyecilik Ödülleri yarışmasında ‘Şeffaf Oda’ ödül aldı. Bundan çok büyük mutluluk duyuyor ve gururlanıyorum. Çünkü seçim öncesi benim sizlere verdiğim sözdü bu. Benim dönemimde ‘Şeffaf Oda’ olacak halkımız randevusuz sekretersiz benimle gelip görüşebilecek dedim. Adım ile karakterim bir. Belediye Başkanı oldum diye karakterimden ödün verecek değilim. Sade vatandaş olduğumda da bu böyle olacak. Allah ömür verdiği sürece adımın hakkını vatandaşlarıma hizmet olarak vermeye devam edeceğim. Kentimize kazandırdığımız eserleri önümüzdeki süreçte açmaya devam edeceğiz.”

Editör: TE Bilişim