Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman’ın girişimiyle geçtiğimiz yıl düzenlenen ve bu yıl 2. yapılan Yürüyen Köşk Koşusu İstanbul Veliefendi Hipodrum’unda gerçekleşti.
İstanbul Veliefendi Hipodrum’unda düzenlenen 2.Yürüyen Köşk koşusunun onur konukları arasında Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, Çınarcık Belediye Başkanı Avni Kurt, Başkan Yardımcıları Halit Güleç, Murad Kuleli, Belediye Meclis üyeleri olurken birçok Yalovalı vatandaş ise Veliefendi Hipodrum’unda tribünde yerini aldı.
CURTARALO İsimli At İkinci Kez Kazandı
Yalova Belediyesi’nin Atatürk’ün ağaç sevgisi ve çevre bilincinin bir sembolü niteliğindeki Yürüyen Köşk’ü Yalova’nın markası yapmak ve ulusal platformlarda tanıtmak amacıyla başlattığı girişime Türkiye Jokey Kulübü “Yürüyen Köşk Koşusu” ile destek vermişti. 2017 yılı Yürüyen Köşk Koşusunu Kemal Kurt'un sahibi ve yetiştiricisi olduğu 4 yaşındaki Curtaralo jokeyi Özcan Yıldırım ile kazanmayı başardı. 2016 yılında ilki düzenlenen Yürüyen Köşk Koşusunu yine Curtaralo isimli safkan kazanmıştı.
Kum (sentetik) pistte 2000 metre mesafe üzerinden düzenlenen, 75.000 TL birincilik ikramiyesi olan ve 3+ yaşlı 8 safkan İngiliz atının start aldığı Yürüyen Köşk Koşusu'nda ikinciliği, Serhuncan elde ederken, Ryan Arel üçüncü, My Bıllonaıre isimli safkan ise tabelayı 4. Olarak tamamladı.
Koşu Sonrası Ödül Töreni Düzenlendi
Koşu sonrası düzenlenen törende, koşuyu kazanan atın sahibi adına Türkiye Jokey Kulübü Asli Üyesi Z. Ahsen Kurum'a kupasını ve Yürüyen Köşk maketini, Başkan Vefa Salman verdi. Safkanın antrenörü Yılmaz Kahraman'a plaketini ve Yürüyen Köşk maketini, Çınarcık Belediye Başkanı Avni Kurt verirken,  koşuyu kazanan atın jokeyi Özcan Yıldırım’a ise plaketini Yalova Belediye Başkan Yardımcısı Halit Güleç takdim etti. Törende ayrıca günün anısına, Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, TJK Yönetim Kurulu Üyesi Can Polat Eyigün'e Yürüyen Köşk maketi hediye etti.

 

 

 

 

 

Editör: TE Bilişim