Yalova Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından yürütülen eğitim hizmetleri kapsamında Termal Belediyesi personellerine yönelik “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele” konulu bir eğitim verildi. Yalova Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü görevlisi Cennet Ertürk tarafından verilen, “Kadına El Kalkamaz"mottosu ile verilen seminere Termal Belediye Başkanı Sinan Acar, Belediye Başkan Yardımcıları, kurum müdürleri ve personeller katıldı. Seminerde Kadına Yönelik Şiddetin türleri, yaygınlığı,  kadın ve çocuklar üzerindeki etkileri, Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelenin Önemi, Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede Uluslararası ve ulusal mevzuat, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ile bağlı kuruluşları Şiddet Önleme ve İzleme Merkezleri ve Kadın Konukevi hizmetleri anlatıldı.
Ertürk burada ki konuşmasında, “İletişim insanların mutlu ve huzurlu yaşamasında en önemli etkendir. Bu aile içinde de bu şekildedir. Aile içi iletişim topluma da yansımaktadır. Aile eğitim ve öğretimin başladığı ilk yerdir. Bu eğitim ve öğretim kişiyi okul hayatına ve toplum hayatına doğrudan hazırlar. Aile içinde elde edilen kazanımlar toplumda mutlu ve huzurlu yaşamayı sağlar. Aile içi iletişimde, sorunların çözüm odaklı ele alınması, kişilerin birbirini dinlemesi, anlaması, fikirlere saygı göstermesi, sevgi içinde kalması, farklı fikirlere değer vermesi, şahsiyetlere değer vermesi gerekir. Prensipler her zaman iletişimde belirleyici olur. Aile içindeki iletişimde kibar, nazik olmak, anlayışlı ve hoşgörülü olmak çok önemlidir” dedi.

Ailenin toplum açısından önemine değinen Ertürk, “Modellerine göre ister çekirdek, isterse geniş olsun aile; içinde yaş, cinsiyet, makam, rol, yetki ve sorumluluk bakımından birbirinden ayrışan az ya da çok sayıda bireyin birlikte yer aldığı ve ortak bir hayat alanını paylaştığı sosyolojik bir oluşumdur. Söz konusu bu birliktelik, karşılıklı ilişki ve etkileşimlerin oluşturduğu bir sistem olarak dinamik bir şekilde varlığını devam ettirir. Bu yüzden her ailenin özel bir içyapısı ve kendine özgü dinamik bir işleyişi vardır. Dolayısıyla her aile ‘biricik’tir. O nedenle dış çevrede toplumun kültürü, gelenekleri, inanç ve değer yargıları; içyapıda ise, aile bireyleri olan anne-baba ve çocukların ortak amacı, kuralları ve beklentileri, bu yapı ve işleyişin gerçekleşmesinde önemli rol oynarlar. Böylece her aile, içinde yaşadığı toplumun küçük bir yapı taşı olduğu kadar, kendine özel ayrı bir kimliğe de sahiptir. Söz konusu bu özellik, ailelerin birbirleriyle kıyaslamalarını da zorlaştırmaktadır” sözlerine de yer verdi.
“Kadına şiddetle mücadeleye tam destek vereceğiz”
Termal Belediye Başkanı H. Sinan Acar ise kadına yönelik şiddetin ortadan kaldırılmasında toplumun bilinçlendirilmesinin büyük bir önemi olduğuna değindi. Acar, “Kadına yönelik şiddetin önlenmesi adına Termal Belediyesi olarak biz de elimizden gelen tüm desteği vermeyi sürdüreceğiz. Bu anlamda toplumun bilinçlendirilmesinin büyük önemi olduğuna inanıyorum. Yalova Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ile koordine içerisinde çalışmalarımız sürecek” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim