YTSO Genç Rota Projesi Kapsamında Meslek Liseleri Çalışma Grubu Toplantısı Yapıldı
YTSO Genç Rota Projesi Kapsamında Meslek Liseleri Çalışma Grubu Toplantısı Yapıldı
İçeriği Görüntüle

İlimizde birçok farklı alanda esnaflık çalışmalarını başarıyla sürdürerek Yalovalılara hizmetine devam eden Fehmi Öncü, yeni bir girişimin daha temellerini attı. Oğulları Anıl Öncü ve Mustafa Arda Öncü ile birlikte ortaklık kuran Fehmi Öncü, altın ve döviz alanında faaliyet gösterecek “Öncü Döviz&Altın Exchange Ofis” in açılışını gerçekleştirdi.

Karizma İş Merkezi’nin zemin katında Yalova’daki iş hayatına 19 Aralık Cuma günü itibariyle merhaba diyen Öncü Döviz&Altın Exchange Ofis”in açılış törenine Yalova Belediye Başkanı Mehmet Gürel, Yalova İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Soygüzel, Termal Belediye Başkanı Sinan Acar, Kadıköy Belediye Başkanı Yılmaz Tavşan, AK Parti Yalova İl Başkanı Umut Güçlü, Yalova Esnaf ve Sanatkarları Odası Başkanı Necati Erbul başta olmak üzere Yalova’nın tanınmış isimleri katılım sağladı.

Whatsapp Image 2025 12 19 At 16.49.56 (1)

Açılış törenin ardından çalışmalarına başlayan ofisin işletmeni Fehmi Öncü, Yalova Gazetesi ile duygu ve düşüncelerini paylaştı.

“Döviz tarafında i tüm yabancı paraların alım ve satım işlemlerini yapacağız”
Birçok alanda esnaflık yapmasına rağmen altın ve döviz alanında ilk defa hizmet vermeye başladıklarının bilgisini veren Öncü, “Benim ticaret anlayışım biraz farklıdır. Bir konuya kafa yorduğumda, yoğunlaştığımda onu yapabiliyorum. Küçük yaşta, yaklaşık 12 yaşlarında esnaflığa başladım. Çok farklı dallarda ticaret yaptım. Bu nedenle bana hiçbir sektör yabancı gelmedi. Ayrıca bu sektörlerin birçoğunda başkanlık yaptığım için işleyişlerini, nasıl yürüdüğünü az çok biliyorum. Bu doğrultuda çocuklarımızla birlikte böyle bir karar verdik. Hayırlısıyla açtık, inşallah her şey istediğimiz gibi olur” şeklinde konuştu. Hizmet alanlarını açıklayan Öncü, “Burası sınırlı yetkili müessese. Bakanlığımız tarafından yetki veriliyor. Altında; çeyrek, gram, tam altın gibi küçük altın gruplarında hizmet verebiliyoruz. Bilezik gibi diğer altın gruplarına giremiyoruz. Yetkimiz belirli bir noktada sınırlı. Döviz tarafında ise tüm yabancı paraların alım ve satım işlemlerini yapıyoruz” dedi. Çalışma saatleri hakkında bilgi veren Öncü, çalışma saatlerinin sabah 08:30’da başlayıp akşam 18:30’a kadar süreceğini, bu saatlerin yaz ayları döneminde farklılaşabileceğini belirttikten sonra açılışlarında kendilerini yalnız bırakmayan isimlere teşekkür ederek sözlerine son verdi.
Whatsapp Image 2025 12 19 At 16.49.56 (2)

Whatsapp Image 2025 12 19 At 16.49.57 (1)

Whatsapp Image 2025 12 19 At 16.49.56

Muhabir: Göktuğ Doğukan Yüksel