Ordu ve Yardımlaşma Derneği (OYAD) Yalova İl Başkanlığı Çiftlikköy’de yapılan toplantıyla OYAK 64’ üncü olağan kararları değerlendirildi. OYAD Yalova İl Başkanı Yusuf Deniz İnan yaptığı konuşmada “asıl sorunumuz para değil, ahlak eksikliğidir, ahlaksızlıktır. Parayı kısa sürede yerine koyarsınız, fakat ahlak gittiği zaman, orada çürüme başlamıştır. Biz burada ahlaksızlıkla mücadele için toplandık. Sadece 2023 yılında ne olduğu bilinmeyen “hayır” işlerine yaklaşık 749 Milyon TL, yönetim giderleri adı altında 186 Milyon TL paramız ortada yok. Benzer işi yapan KOÇ Holding  %720, SABANCI Holding %285, Skoda ise çalışanlarına 25 maaş ikramiye ve değer artışı gösterirken, OYAK’ın %77,1 rakamı akılla alay etmektir. Biz bunu asla kabul etmiyoruz. Çoğalarak güçleniyoruz ve her platformda mücadele ederek buna dur diyeceğiz. Yöneticiler başarısızsınız!  Ve onurunuzla istifa ediniz. EMS üyelerine yer verilerek seçimler yenilenmeli ve değerleme yeniden yapılmalıdır. Bu meşaleyi Yalova’dan yakıyor ve tüm OYAK üyelerini OYAD altında temiz, şeffaf bir örgütlü direnişe davet ediyoruz” İfadelerine yer verdi.

SGK İl Müdürü Aydın; 37 Firma Emekliler İçin İndirim Kampanyası Yapıyor SGK İl Müdürü Aydın; 37 Firma Emekliler İçin İndirim Kampanyası Yapıyor

Yalova Oyad Oyak Il Baskan Yonetim Elestri Istifa Cagri (2)Yalova’ya Vakıf Üniversitesi

Konuşmada “OYAK, tasarruf ekonomisinin üretim ekonomisine dönüşümün önemli örneklerinden biri olarak güçlenmesini, Yalova ve tüm ülkemizde değer yaratan işlere imza atması en önemli isteklerimizden biridir. Yalova Çiftlikköy’de bulunan arazimizde OYAK’ın asil ortakları olarak bir VAKIF Üniversitesi istiyoruz. KOÇ, Sabancı, Özyeğin gibi kaliteli bir üniversite olmasını, buradan yetişecek öğrencilerin OYAK iştiraklerini daha da ileri taşıyacaklarına inanıyoruz. Yalova arsalarında panik halinde 2018 yılında söz yapımı söz verilen beyanların hiç birinin yerine getirilmediğini, konunun takipçisi olarak atıl kapasitenin ortakların ve ülkenin refahına faaliyete geçirilmesini görmek istiyoruz. Yeni taşınarak komşusu olduğumuz Teknokent ile işbirliği içinde, fonların takip edilerek Yalova’nın teknoloji üreten bir merkez olmasını arzu ediyoruz. Konuyla ilgili “Sürdürülebilir İşletme Modelleri” dosyamızı OYAK’a sunduk. Uygulamaların takipçisi olacağız.” diyerek sözlerine son verdi.

Editör: Arda Yavuz