Serginin açılışını Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk gerçekleştirdi.

 “Gizem Dolu Anadolu “isimli fotoğraf sergisine katılan Yalova Güzel Sanatlar Lisesi Resim Bölümü öğrencileri ve Yalovalı vatandaşlara serginin oluşum hikayesini anlatan Çelik şu cümlelere yer verdi; “4 mevsim, 3 farklı iklimin yaşandığı Anadolu’nun zenginlik ve güzelliklerini fotoğraflara yansıtmanın ve sizlerle buluşturmanın mutluluğunu yaşıyorum. Türkiye’nin 81 ilini tek tek gezerek, bilinen tarihi ve kültürel mekanlarının dışında, hala keşfedilmemiş yerler ve güzellikleri de yansıtmaya çalışıyorum.” diye konuştu.

Pembe Tuzgölüne Turistler Akın Etti Pembe Tuzgölüne Turistler Akın Etti

Yalova Güzel Sanatlar Lisesi Resim Bölümü öğrencilerinin sorularına içtenlikle cevap veren Çelik; “Anadolu’nun hala hayatın binlerce yıldır kesintisiz yaşandığı mekanlara sahip olduğu düşüncesiyle, bir de bunları fotoğrafladığınızı düşünün. Binlerce yıldır tarihin kalbi, bu topraklarda atıyor. İşte bu heyecanı sizlerle paylaşmak istedim” şeklinde düşüncelerini dile getirdi.

Yalova Kent Müzesi’ndeki sergide misafirlerini ağırlayan Çelik, Yalova Belediyesi Başkanı Mustafa Tutuk’a sergiyi gezerken bizzat eşlik ederek, fotoğraflarla ilgili açıklamalarda bulundu. Sergiyi beğenen Mustafa Tutuk konuşmasında, “Resul Çelik’i Yalova’mızda ağırladığımız için oldukça mutluyuz.  Türkiye’nin çeşitli şehirlerinde açtığı 250’nin üzerinde fotoğraf sergisi olduğunu bilmekteyiz. Bizlerde Yalovalı halkımızın bu güzel fotoğraf sergisiyle buluşmasını istedik. Tarih ve Anadolu kokan bu fotoğraf sergisi için kendisine teşekkür ediyoruz” dedi.

yalova-belediye-kent-muze-baskan-sergi-anadolu-fotograf (3)yalova-belediye-kent-muze-baskan-sergi-anadolu-fotograf (4)yalova-belediye-kent-muze-baskan-sergi-anadolu-fotograf (1)yalova-belediye-kent-muze-baskan-sergi-anadolu-fotograf (2)

Editör: Arda Yavuz