yalova-sirketler-kupasi-turnuva-mac (2)A ve B Grubu’nda birer maçın oynandığı  müsabakada son şampiyon Beşiktaş Tersanesi, ilk kez turnuvada mücadele veren Paksuntaş Makine’ye yenildi. Mariner Mühendislik ile Yalova Ro-Ro Port karşılaşmasında ise Mariner Mühendislik, Yalova Ro-Ro Port’u 4-3 devirdi.

yalova-sirketler-kupasi-turnuva-mac (3)Yalovalı antrenörler Yalçın Tekin Çetin, Samet İkiz ve İlker İzol’ün sahibi olduğu Winner Sport tarafından düzenlenen Şirketler Kupası Kış Ligi resmen start aldı. 12 takımın 6’şarlı iki gruba ayrıldığı turnuvada futbolseverler Salı, Perşembe ve Cuma günleri Kaptan Halı Saha Tesislerinde karşılaşmaları izleyebilecekler. Kent77’den canlı yayınlanan ve anlatılan müsabakalarda VAR teknolojisi de kullanılıyor. Yalova İl Hakem Kurulu’na bağlı hakemlerin görev yaptığı karşılaşmalarda grup ve elemelerin ardından şampiyonluk ipini göğüsleyecek takım belli olacak.

Turnuvanın açılış maçında son şampiyon Beşiktaş Tersanesi, günün ilk seansında turnuvanın yeni takımı Paksuntaş Makine ile kozlarını paylaştı. Müsabakayı konuk Paksuntaş, 5-0’lık skorla kazanarak altın değerinde 3 puanla turnuvaya başladı. Kırmızı kartların da çıktığı mücadelede son şampiyon, zorlu maratona yenilgiyle start verip otoriteleri de şaşırttı. Geçtiğimiz 2023 Yaz Ligi’nde Mariner Mühendislik’i finalde devirip şampiyonluk ipini göğüsleyen Beşiktaş Tersanesi, 2024 Kış Turnuvası’na kötü giriş yapmış oldu.

TKBL’de Play-Off Heyecanı: Şampiyon Belli Oluyor TKBL’de Play-Off Heyecanı: Şampiyon Belli Oluyor

yalova-sirketler-kupasi-turnuva-mac (4)Turnuvanın B Grubu’nda Mariner Mühendislik ile Yalova Ro-Ro Port, ilk hafta müsabakasında kozlarını paylaştı. Mariner, 7.dakikada Enes Dışpınar’ın nefis frikik golüyle 1-0 öne geçti. Bu golden 5 dakika sonra Enes, kendisinin ve takımının ikinci golüne imza attı. İlk yarıda 25+9.dakikada Gökhan Şahin, atak yönüne göre sol çaprazdan düzgün vuruşla skoru 3-0 yaptı. İkinci devrede Ro-Ro Port, Rıza Burak Kahriman’ın üstün performansıyla dikkat çekerken, 3-1’e gelen skorun ardından Enes Dışpınar bir kez daha sahne aldı ve durum 4-1 oldu. Ancak oyundan kopmayan Ro-Ro, skoru 4-3’e getirse de kalan bölümlerde eksik oynayan rakibine karşı beraberliği bulamadı ve mücadele, Mariner’in galibiyetiyle noktalandı. Turnuvada ilk hafta, bugün ve yarın oynanacak maçlarla sona erecek.

Editör: Arda Yavuz