‘Ata Tohumumuzu Kaybetmememiz Lazım’ ‘Ata Tohumumuzu Kaybetmememiz Lazım’

yalova-il-genel-meclis-baskan-koy-dogalgaz-yatirim-golet-calisma (2)Soygüzel, “Yalova köylerimizin birçoğunda doğalgaz kullanımına başlandı. Köy sakinlerimizin bu uygulamadan oldukça memnun olduğunu görüyoruz. Yalova’mızın köyleri birbirinden güzel, altyapı ve üstyapı çalışmaları ile köylerimizi daha modern ve konforlu bir hale getiriyoruz” dedi.

İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Soygüzel, Doğalgaz kullanımına başlanan, yatırım çalışmaları devam eden ve yatırım programına alınan köylerle ilgili bilgiler verdi.

Soygüzel, “Köy muhtarlarımız ve meclis üyelerimizle çeşitli aralıklarda bir araya gelerek, köylerimizin ihtiyaçlarını karşılama noktasında önemli hizmetleri hayata geçiriyoruz. Bunların arasında en çok talep edilen köy meydan düzenleme çalışmalarımız var. Çeşitli köylerimizin sulama ihtiyaçlarını karşılamak üzere sulama göletleri yapıyoruz. Hepsi köylerimize daha iyi bir hizmet sunmak için. Köylerimiz yatırımlarla şenleniyor” dedi.

Diğer yandan Yalova Merkez’e bağlı Elmalık, Güneyköy, Hacımehmet, Kazımiye, Kirazlı, Kurtköy, Safran, Samanlı ve Soğucak köylerinde doğalgaz çalışmaları tamamlanırken, Sugören köyünde yatırım çalışmaları devam ediyor.

Çiftlikköy’e bağlı Çukurköy, Denizçalı, Dereköy, Gacık, İlyasköy, Kabaklı, Kılıçköy ve Laledere; Çınarcık’a bağlı Çalıca, Kocadere, Ortaburun ve Şenköy; Termal’e bağlı Akköy ve Yenimahalle’de doğalgaz kullanımına devam ediliyor.

2024-2027 yılları arasında yatırım programına alınan köyler arasında ise Armutlu’ya bağlı Fıstıklı, Hayriye, Kapaklı, Mecidiye, Selimiye; Altınova’ya bağlı Aktoprak, Çavuşköy, Fevziye, Sermayecik, Örencik ve Çiftlikköy’e bağlı Burhaniye köyü yer alıyor.

Altınova ilçesinde ise; Ahmediye, Çavuşçiftliği, Geyikdere, Karadere, Soğuksu ve Tokmak köylerinde doğalgaz altyapı çalışmaları tamamlandı. Esadiye bu yıl, Havuzdere ise bir sonraki yıl yatırım çalışmaları içerisinde tamamlanması bekleniyor.

Editör: Arda Yavuz