10 yıl aranın ardından çocuk ve gençlerin spor faaliyetleri için çalışmalar yapan Fıstıklı Spor Kulübü, yurtdışından gelerek köye yerleşen antrenör Cemil Çelik nezaretinde futbol çalışmalarına başladı. Yaşları 9 ile 13 arasında değişen köyün 25 minik yıldız adayı antrenmanlarını sürdürüyor.

“Adeta taşıma suyla değirmen döndürmeye çalışıyoruz”

Kulüp faaliyetleriyle ilgili bilgi veren antrenör Cemil Çelik, “Yaşları 9 ile 13 arasında değişen çocuklarımızla antrenmanlarımıza başladık. Çiçek Evler sponsorluğunda formalarımıza kavuşarak antrenmanlarımızda disiplinli bir şekilde çocuklarımıza spor kültürünü aşılıyoruz. Köyümüzün futbol sahası antrenmanlara elverişli olmadığından dolayı yıllardır yapılmasını beklediğimiz bir spor sahamızın bulunmaması nedeniyle haftada iki gün 7 kilometre uzağımızda merkez ilçemiz olan Armutlu İlçe Stadyumu’na gidip gelmekteyiz. Adeta taşıma suyla değirmen döndürmeye çalışıyoruz. 2 bin 500 nüfuslu göç vermeyen, Marmara’nın en güzel köyü olan Fıstıklı’nın böylesine spor sahasından mahrum bırakılması gerçekten üzücü. Yıllardır bekletilen sahamız nedeniyle çocuklarımıza adeta taşıma spor eğitimi yaptırıyoruz” şeklinde konuştu.

“Sabırsızlıkla kendimize ait bir sahanın olmasını bekliyoruz”

Köy içinde bir saha olmasını sabırsızlıkla beklediklerini belirten Çelik, “Kendimize ait sahamızın olmaması ve ilçe merkezine antrenmanlarına gidilme zorunluluğu bulunduğundan çocuklarımız ve gençlerimizi yıllarca spordan uzak bırakıldı. Benim de kendi çocuğumun olması sebebiyle duyarlı bir davranış örneği göstermeye çalıştım. Çocuk ve gençlerimize elimden gelen imkanla spor yaptırmaya devam edeceğim. Yalova İl Özel İdaresi tarafından yıllardır bütçe olmadığı söylenerek bekletilen bu köyümüzün spor sahasına kavuşması için sabırsızlıkla bekliyoruz. Ancak gelecekte böyle bir şey olmadığını da biliyoruz. Türkiye’nin hiçbir yerinde bu kadar nüfusu olan bir köyün spor sahası bulunmadığı yer yoktur. Bu da herhalde bize özel” diyerek sözlerini noktaladı.

Editör: TE Bilişim