Eski Fenerbahçeli Faruk Yiğit’inde yer aldığı ziyarette spor ağırlıklı olarak konuşulurken Başkan Celal Özel, Yalova’da ki sporun ilerlemesi hususunda önemli açıklamalarda da bulundu.

Acarspor’un Yalova’da ki sporun lokomotif takımları arasında başı çektiğini ve birçok başarıya imza attığını dile getiren YTSO Başkanı Celal Özel, “Başarıya aç olan bir başkan ve yeni yönetimle birlikte bu camia daha birçok başarılara imza atacaktır. Pırıl pırıl gençleri bir çatı altında toplayıp onlara futbol eğitimi vermek ve bunun sonucunda şampiyonluklar yaşamak kolay şeyler değil. Ancak bilindiği üzere Yalova’nın futbol karnesi pek iç açıcı değil. Başarılı olan sporcu sayısı bir elin parmakları kadar. Eğer buradan yetenekli sporcuların çıkması isteniyorsa spor politikasının masaya yatırılması ve nerede yanlış yapılıyor, ne yapılması gerekiyor bunun araştırılması lazım. Neden Yalova’dan bir kardeşimiz büyük takımlarda futbol oynayıp da ilimizin gururu olmasın. Geçmişte bunların örnekleri var ve olay sadece maddi destek sağlamakla olmuyor. Sporcunun gördüğü eğitim, yetiştirilme tarzı da çok önemli. Burada spor konusunda herkesin bilgisi var, herkes kendine göre her şeyin en iyisini bilir ancak icraata geldiğinde bu söylemler hayata geçirilmez. Futbolun dışında ben Yalova’nın il dışında sadece masa tenisi branşında başarılı olduğunu görüyorum. Aynı başarıların diğer spor branşlarında da elde edilmesi ve Yalova’nın spor platformunda her zaman bir adım önde olması gerekmektedir. Tüm bunlar içinde mevcut spor politikasının tartışılıp sorunların masaya yatırılması ve çözüme kavuşturulması gerekmektedir” şeklinde konuştu.

Uzman, "Hedeflerimizi büyüttük"

Acarspor’da 2. Başkanlık dönemini yaşayacak olan Mehmet Ali Uzman,” Acar futbol akademisinde eğitim gören 250 sporcumuz var. Geçtiğimiz sezon oynadığımız liglerde 7 kupa kazandık ve bir final maçı oynadık. A takımımız Süper Amatör Lige yükselirken, U-19, U-17, U-15 kategorilerinde mutlu sona ulaştık. Biz Acarspor olarak sadece camiamıza değil Yalova gençliğine ve Yalova futboluna örnek teşkil ediyoruz. Büyüklerine karşı her zaman saygı çerçevesinde bulunan futbolcu profiline sahibiz. Az parayla birçok başarının elde edileceğine inanıyoruz ve sadece Acarspor olarak değil, Yalova futbolu olarak hedef büyüttük. İnşallah hedeflerimize ulaştığımız taktirde Acarspor olarak sadece Yalova Amatör Liglerinde değil, Bölgesel ve Profesyonel liglerde de mücadele etmek istiyoruz” dedi.

Tokay, "5 yılı kapsayacak yeni projemizi hayata geçireceğiz"

Acarspor’un git gide büyüyen bir kurum olduğuna vurgu yapan Acarspor Antrenörü Yalçın Tokay, “5 yıllık hedeflediğimiz projemiz 2012-2013 sezonunda sona erdi ve amacımıza ulaştık. Yeni sezonda çok daha yeni projelerle yola çıkacağız ancak bunlar zaman isteyen, güç isteyen ve sabır isteyen işlerdir. Önümüzdeki 5 senelik süreçte Acarspor inşallah çok iyi yerlerde olacaktır. Yalova’da yetişen sporcuların önünü açmak adına profesyonel ligde mücadele eden bir takımın mutlaka olması gerekmektedir. Bizde bu niyetle yola çıkarak hedefimize ulaşmak için çaba sarf edeceğiz” diyerek sözlerini noktaladı. 

Editör: TE Bilişim