3 kategoride 88 sporcunun mücadele ettiği organizasyona Subaşı Belediyesi Mehmet Tunalı Sosyal Tesisleri ev sahipliği yaptı. Subaşı Belediye Başkanı Turan Canbay’ın açılış hamlesini yaptığı özel turnuvada Açık Kategori, 12 Yaş ve altı, 8 Yaş ve altı üç kategoriden oluşan turnuvada her kategoride 64 kişilik kontenjan vardır. Turnuvada her kategoride ilk 3’e giren sporculara kupa ve satranç saati, 4. 5. ve en başarılı kadın sporcuya ile en başarılı 3 Subaşılı sporcuya madalya ve satranç takımı hediye verildi.

İki gün süren müsabakaların ardından Açık Kategoride Deniz Dirikolu şampiyonluğu kazandı. Yiğit Akkaya ikinci, Mehmet Kıvanç Demir üçüncü, Kerem Özgüler dördüncü ve Meriç Pehlivan’da beşinci oldu.

43 sporcunun mücadele ettiği U-12 kategorisinde ise birincilik Mustafa Atay Kaya’nın oldu. İkinciliği Erdem Ateş’in elde ettiği bu kategoride Rüzgar Altın üçüncülüğü kazandı. Dört ve beşinci sıralarda ise Muhammed Taha Türkhan ve Erberk Basri Erdil yer aldı.

U-8 kategorisinde altın madalyayı Ahmet Yavuz Türkhan boynuna taktı. Gümüş madalya Deniz Ege Duran, bronz madalya Ayaz Hacı’nın oldu. Bu kategoride dördüncü sırayı Gökay Deniz Akgül, beşinciliği Kerem Alp Aksoy aldı.

Subaşı Belediye Başkanı Turan Canbay,” Türkiye’nin pek çok kentinden aralarında milli sporcuların da yer aldığı, 88 sporcunun katıldığı Atatürk Kupası Satranç Turnuvası'na ev sahipliği yaptık. Rekabetin dorukta olduğu turnuvada heyecanlı anlar yaşandı. Çocuklarımız iki gün süren turnuvayı centilmence tamamladı. Dereceye giren tüm sporcularımızı tebrik ediyor, çocuklarımıza destek olan hakemlerimize ve velilerimize teşekkür ediyorum” açıklamasında bulundu.

Editör: TE Bilişim