Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal ve AKP İl Başkanı Mustafa Pehlivan’ın izlediği atış müsabakalarının tamamı Paşaköy Atış Poligonunda yapıldı. Atış müsabakaları 3 branşta atıcılık, kurşun atışı ve tabanca atışı olarak gerçekleştirildi. Tabanca atışları müsabakasında Eskişehir Trafik Polis Eğitim Merkezi Müdürü 1. Sınıf Emniyet Müdürü Mehmet Sayar’da mücadele etti.

Yarışmada trap 10 plak olurken, kurşun atışları ise 45 metreye pet şişeye 5 atış şeklinde,  tabanca atışı ise 25 metreye 4 atış üzerinden yapıldı.

Yarışmaların büyük ilgi gördüğünü belirten Yalova Merkez Avcılık ve Atıcılık Spor Kulübü Başkanı Gökhan Bitirim,”Başta Yalova Belediye Başkanı Yakup Koça, AKP İl Başkanı Mustafa Pehlivan’ın yanı sıra bize büyük destek veren Yalova Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Cengiz Mete’ye teşekkür ediyorum. Bu yıl ki 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik Bayramı anısına düzenlediğimiz atıcılık yarışmalarımıza ilimizin yanı sıra İstanbul, Bursa, Kocaeli, Eskişehir ve Bilecik’ten olmak üzere 200 atıcı katıldı. Çok çekişmeli ve zevkli mücadeleleri oldu. Ayrıca bir teşekkür de sponsorlarımıza etmek istiyorum. Onlarında bu organizasyonu yapmamızda büyük emekleri olmuştur. 1959 yılında kurulan derneğimiz Yalova’nın önemli dernekleri arasında yer almaktadır” şeklinde konuştu.

Bir gün süren yarışmalar sonrasında trap kategorisinde birinciliği Ferdi Oğuz, ikinciliği  Mehmet Duman, üçüncülüğü  Gökhan Bitirim, dördüncülüğü n Okan Demirel, beşinciliği  Gencay Kaş, altıncılığı ise yine  Ozan Öge elde etti. Tek kurşun kategorisinde ise  birinciliği Mehmet Kurtuluş elde ederken ikinci sıra da Erdoğan Kara, üçüncülüğü ise Mustafa Bağcı kazandı. Bu kategoride dördüncü Sadıl Özel, beşinci Zekeriya Yıldırım, altıncı sırada ise Cüneyt Oktay yer aldı. Tabanca atışlarında ise birincilik kürsüsünde Evren Ay yer alırken onu İbrahim Üzer ikinci olarak Mustafa İlih ise üçüncü olarak takip etti. Bu kategoride dördüncü sırada Eskişehir Trafik Polis Eğitim Merkezi Müdürü 1. Sınıf Emniyet Müdürü Mehmet Sayar alırken beşinci sırada ise Yılmaz Kara yer aldı. 

Editör: TE Bilişim