90. Yıl Spor Salonunda gerçekleştirilen organizasyonda 8 ilden yaklaşık 100’e yakın sporcu 3 kategoride ter döktü. Dereceye giren sporculara madalyaları ve ödülleri törenle takdim edildi.

Yalova Satranç İl Temsilciliği tarafından Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla düzenlenen satranç turnuvasında birçok sporcu hamlelerini gerçekleştirdi. Kıran kırana geçen mücadeleler adeta nefes kesti.

Yalova’nın yanı sıra Bursa, istanbul depolama, Kocaeli, Sakarya, İstanbul, Gaziantep, Eskişehir ve İzmir’den gelen sporcular 90. Yıl Spor Salonu’nda hamlelerini demokrasi için yaptı. 2 gün süren, 60 dakika ve 30 saniye eklemeli tempoda oynanan müsabakaların ardından dereceye giren sporcular da belli oldu.

Çetin geçen mücadelelerin ardından 8 yaş ve altı kategorisinde birinciliği Ahmet Can Demir kazandı. Bu kategoride ikincilik Beren Çetin’in üçüncülük ise Nisa Beren Karabaş’ın oldu. Dördüncülüğü ise Seyit Kadir Kahraman elde etti.  12 yaş ve altı kategoride Emrah Bekir Özdinç birinci, Irmak Çetinavcı ikinci, Sinegül Aliyeva üçüncü ve Efe Uygar Akbelen de dördüncülük elde etti. Açık kategorinin şampiyonu Muhammet Sinan Gönüllü oldu. Abdullah Mert Anık ikinci, Kayra Camcı üçüncü ve Koraycan Albay da dördüncülük sevinci yaşadı.

Editör: TE Bilişim