Kıran kırana geçen şampiyonada final maçında Alman Anna Carmen Schell ile karşılaşan Buse Tosun Çavuşoğlu son bölüme 6-5 öne geçti. Ardından puan için yüklenirken kendi oyununda altta kaldı ve tuşla maçtan yenik ayrıldı. Buse bu sonuçla şampiyonadan gümüş madalya ile ayrıldı.

İlimizi ve ülkemizi temsil eden Buse Tosun Çavuşoğlu ve Aslı Tuğcu’nun yer aldığı Kadın A Milli takımız Macaristan’da Avrupa takım şampiyonluğunu kazandı.

2022 Avrupa Güreş Şampiyonasında kadınlar mücadeleleri tamamlandı. Türkiye takım halinde, 2 altın, 1 gümüş ve 1 de bronz madalya alarak büyük kadınlarda ilk kez Avrupa şampiyonu oldu.

Budapeşte’de düzenlenen şampiyonaya Türkiye kadın milli takımı damgasını vurdu. Evin Demirhan Yavuz (50 kg) ve Yasemin Adar Yiğit (76 kg) ile altın, Buse Tosun Çavuşoğlu ile gümüş ve Bediha Gün ile de bronz madalya kazanan ay-yıldızlı milli takım, 140 puan toplayarak büyükler tarihinde Avrupa’da ilk kez şampiyonluğa ulaştı. 2022 Avrupa Güreş Şampiyonasının ikincisi 135 puanla Ukrayna, üçüncüsü ise 110 puanla Bulgaristan Kadın takımı oldu.

Editör: TE Bilişim