Polonya’da düzenlenen Ranking Series niteliğindeki organizasyonda mindere çıkan Buse Tosun gümüş madalya kazanarak ülkemize ve ilimize büyük sevinç yaşattı.

72 kiloda mücadele eden Buse Tosun beş güreşçini olduğu sıklette Nordic sisteminde Rus rakibi Zakharchenko’yu 4-0 yenerken, Kazakistan’dan Zhamila Bakbergenova’yı da 5-1 mağlup etti. Sonrasında Romen rakibinin sakatlığı nedeniyle maça çıkmamasından ötürü Milli sporcumuz hükmen galibiyet aldı. Avrupa Şampiyonu Ukraynalı Alla Belinska’ya son anlarda (5-4) yenildi ve turnuvada 2.ci olarak gümüş madalya kazandı.

Kadın Milli takımımızda 59 kiloda mücadele eden Elif Yanık Kazakistanlı ve Kırgız rakibini tuşla yenerken yarı finalde Ukraynalı Livoska’ya mağlup oldu. Üçüncülük maçında ise grupta yendiği Kazak rakibine yenilince dördüncü sırada kaldı. 55 kiloda Esra Pul ise ev sahibi ülke adına mücadele eden rakibini yenerken Ukraynalı rakibine yenilince beşincilik elde etti. 57 kiloda Eda Tekin ve 68 kiloda Nesrin Baş madalya şansını kıl payı kaybettiler.

Editör: TE Bilişim