Kadın Güreş Milli takımında yer alan Yalova Tersaneler Spor Kulübü’nden Buse Tosun Çavuşoğlu

72 kiloda, Aslı Tuğcu ise 65 kiloda madalya arayacak.

29 Mart-3 Nisan 2022 tarihlerinde arasında yapılacak olan şampiyonada ilk olarak serbest erkekler, ardından kadınlar ve grokoromen stil maçları ile şampiyona sona erecek.  Eleme maçları ile başlayacak olan şampiyona öncesi Türk milli takımında ilk hedef, bugüne kadar Avrupa Şampiyonalarında alınan 99 madalyayı 100’e çıkarmak, ardından bu sayıyı yukarılara taşımak.

İki hafta önce Bulgaristan’da yapılan U23 Avrupa Güreş Şampiyonasında 20 madalya aldıklarını hatırlatan Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Şeref Eroğlu, “Gençlerimiz 20 madalya ile tarihinde bir turnuvada alınan en yüksek rakama ulaştı. Ayrıca 3 ayrı kategoride ilk kez Avrupa’da ilk 3 arasına girdi. Şimdi hedefimiz Avrupa Büyükler Güreş Şampiyonasında. Bugüne kadar Avrupa Şampiyonalarında 99 madalya kazandık. Şimdi bu rakamı çok daha yukarılara taşımak istiyoruz. U23’teki gibi büyüklerde de önemli başarılara imza atacağımıza yürekten inanıyorum. Çünkü grekoromen erkekler, serbest stil kadın ve erkeklerde çok iyi bir kadro var, hepsi madalyaya aday” diye konuştu.

Yalova Tersaneler Spor Kulübü’nden Buse Tosun Çavuşoğlu ve Aslı Tuğcu’nun yanı sıra Kadın Milli takımında Evin Demirhan Yavuz, Zeynep Yetgil, Bedia Gün, Elvira Kamaloğlu, Elif Yanık, Yağmur Çakmak, Aslı Demir ve Yasemin Adar Yiğit mindere çıkacak.

Editör: TE Bilişim