Geçen sezon tamamı Yalovalı oyuncularla ilimizi 1. Ligde temsil eden Mavi Beyazlı ekibimiz Sakaryalı rakibi karşısında ilk yarıyı 21-20 üstün kapatmasına karşın mücadeleden 42-35’lik yenilgiyle ayrıldı.

Çınarcık Spor Salonunda oynanan mücadelede temsilcimiz adıma Hamza Çalış 7, Yasin Kırmızı ve Umutcan Özer’de maçı 6’şar golle noktaladı. Hendek takımında ise Yunus Güçlü 12, Ertuğ Emir Yiğit, Asil Kutluhan Yontar ve Buğrahan Erol’da 7’şer golle galibiyete katkı verdi.

Burak Öztürk ve Ahmet Can Türkmen hakem ikisinin yönettiği maç dengeli başladı. İlk yarıyı son bölümdeki etkili oyunuyla Zirve Gençlik ve Spor Kulübü 21-20 üstün kapattı. İkinci yarıya tutuk başlayan Mavi Beyazlı ekibimiz karşısında etkili oynayan Hendekspor peş peşe goller bularak farkı arttırırken mücadeleden de 7 gol farkla 42-35 galip ayrıldı.

Maç sonunda değerlendirmelerde bulunan Zirve Gençlik ve Spor Kulübü’nün hentbol antrenörü Hüseyin Kutrup,” Maçın sonuna doğru denge kayboldu ve dağıldık. rakip süper ligden de oyuncuların yer aldığı kadrodan oluşuyor. Milli takımlarda da 3 oyuncusu bulunuyor ve direkt 1. Lig hedefiyle kurulmuş bir ekip. son ana kadar başa baş götürülen bir mücadele kaybedildi” diye konuştu.

SALON: Çınarcık Spor Salonu

HAKEMLER: Burak Öztürk, Ahmet Can Türkmen

ZİRVE GSK: Yusuf Doğan, Hamza Çalış(7), Umutcan Özer(6), Yasin Kırmızı(6), Enes Batu(5), Hüseyin Demirkıran(4), Gökay Kurtuluş(4)-Eray Kurtuluş, Burak Keklik(1), Ali Yiğit Eyiçalış, Eren Erkan, Hüseyin Ege Tuna, Ergin Erkan, Ahmet Kaan Mutlu, Efecan Bilen(1), Serhat Kaya(1)

1954 HENDEKSPOR: Celal Efe Beslan, Ertuğ Emir Yiğit(7), Asil Kutluhan Yontar(7), Yunus Güçlü(12), Buğrahan Erol(7), Eren Özçekin(4), Sami Karakaya(3)-Mert Efe Öztaş, Sualp Ardahan, Bilal Emre Şentürk(2), Ferhat Gemi, Azat Ketenci, Yunus Emre Saraç, Melih Safa Kavakçı, Kerim Semiz, Berkan Şişoğlu

İlk yarı:21-20(Zirve lehine)

Editör: TE Bilişim