Geçen sezon TB2L’de Ankara ekibi Yeni Sincan Spor Kulübü forması giyen 1999 doğumlu 1.83 boyundaki oyun kurucu performansıyla dikkat çekmişti. Başarılı oyuncu Torku Konya, TED Kolejliler Ankara ve OGM Ormanspor formalarını da giydi.

Yeni sezonda başantrenör Ali Çilingir ile yola devam edecek olan Sarı Lacivertliler geçtiğimiz aylarda iç transferde 5, dış transferde ise 4 oyuncuyla anlaşma sağladığını duyurmuştu. Geçen sezon Erkekler Bölgesel Basketbol Ligi(EBBL)’nde başarıyla temsil eden Semt77 Acarspor aynı başarıyı TB2L’de de tekrar etmek istiyor.

40 takımın mücadele edeceği ligde Sarı Lacivertli ekibin yönetim ve teknik heyeti gözünü Türkiye Basketbol Federasyonu’nun yapacağı kura ve fikstür çekimine çevirdi. Semt77 Acarspor iç transferde 2003 doğumlu kısa forvet Mert Can Yılmam’ı kadroda tutarken, 2001 doğumlu oyuncular Emirhan Merdin, Emircan Soy ve Yaşar Baha Özkan’la yeniden anlaşmıştı.

Sarı Lacivertliler dış transferde ise 2003 doğumlu genç milli oyuncu Enes Alperen Boytok’un yanı sıra geçen sezon Altınova Belediyespor’la tüm dikkatleri üzerine çeken 1996 doğumlu Furkan Firar’la geçtiğimiz senelerde Semt77 Yalovaspor forması giyen 1999 doğumlu olan ve sezonu TB2L takımlarından Haremspor’da tamamlayan Mert Akarsu’yla birlikte yine Semt77 Yalovaspor formasını başarıyla terlettikten sonra birçok takımda forma giyen geride kalan sezonda Kastamonu Yurdum GSK ile TBL’nin kapısından dönen 1990 doğumlu Asım Özberkan’ı kadrosuna katmıştı.

Editör: TE Bilişim