Türk sporculardan Senem Gül Başsarı’nın Dünya ikinciliği ile noktaladığı dev organizasyonda Yalovalı sporcu Ömer Alp 80. Sırada başladığı yarışmada 55. Sıraya kadar yükseldi. Minik sporcu Kasım ayında yapılacak Avrupa Şampiyonası’nda da hamle yapacak.

Gürcistan’ın Batum şehrinde 15-28 Eylül 2022 tarihleri arasında düzenlenen 2022 Dünya U8, U10 ve U12 Yaş Grupları Satranç Şampiyonası'nda, Senem Gül Başsarı 10 Yaş Kızlar kategorisinde 11 tur sonunda elde ettiği 9,5 puanla birinciyle eş puanda Dünya ikincisi oldu.

Şampiyonada Ülkemizi 14 Sporcumuz Temsil Etti

Toplamda 69 ülkeden 752 sporcunun yarıştığı şampiyonada ülkemiz adına 14 sporcumuz mücadele etti. Şampiyonada 8 yaş genel kategoride Ömer Alp Koyunoğlu, 8 yaş kızlar kategorisinde Beren Nisa Karabaş, 10 yaş genel kategoride Görkem Ünsal ve Mehmet Cemal Beritan, 10 yaş kızlar kategorisinde Senem Gül Başsarı, Zeynep Duru Şahin ve Selin Torun, 12 yaş genel kategoride Atilla Kuru, Uygar Duruçay, Yiğit Karaca, Mustafa Ali Utlu ve Bartu Okan Özuğur, 12 yaş kızlar kategorisinde ise Arya Aydoğan ve Fatma Nisa Çelik yarıştı. Şampiyonada milli takım antrenörlerinden Altyapı Ulusal Takımlar Sorumlumuz Yasin Emrah Yağız ile antrenörümüz Engin Yaşar Işık sporcularımıza eşlik etti.

Editör: TE Bilişim