16. Haftası geride kalan ligde Tarsus Belediyesi 30 puanla zirvedeki yerini korumayı başardı. Mersin ekibini 29 puanla Fenerbahçe Gelişim, 27’şer puanla Elazığ İl Özel İdare ve Botaş Gelişim ile 26 puana sahip Kırklareli Basketbol ve İzmit Belediyespor takımları yakından takip ediyor. TKBL’nin küme düşme hattında ise 19 puanı bulunan Emlak Konut Gelişim ile 13 puanı bulunan Karşıyaka Çarşı Koleji bulunuyor. Bu sezon galibiyet yüzü göremeyen ve son iki maçına çıkmayan İzmir ekibinin önümüzdeki günlerde ligden ihraç edilmesi bekleniyor.

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nin 16. Haftasının açılış maçında Alanya Belediyespor Antalya Güneşi GSK’ya konuk olan Elazığ İl Özel İdare mücadeleden 60-56 galip ayrıldı. Ferhatoğlu Edremit Belediyesi Gürespor deplasmanında İzmit Belediyespor 75-70 kazandı.

Ege Yapı Urla Gençlik sahasında Tourism X Boğaziçi Basketbol engelini 70-65’le aştı. Elazığ Basketbol’un galibiyet serisine lider Tarsus Belediyesi 75-59’la son verdi. Botaş Gelişim sahasında ağırladığı Turgutlu Belediyespor’a 69-58 mağlup oldu. Kırklareli Basketbol deplasmanına çıkan bu sezonun en sürpriz takımı Fenerbahçe Gelişim evine 77-73’lük galibiyetle döndü. Bu haftanın kapanış maçında HDİ Sigorta Yalova VİP sahasında DİBA karşısında şov yaparken parkeden 75-51’lik galibiyetle ayrıldı. Emlak Konut Gelişim-Karşıyaka Çarşı Koleji konuk ekibin maça çıkmaması nedeniyle oynanmadı. TKBL’de 17. Hafta maçları 6-7 ve 8 Ocak 2023 tarihleri arasında oynanacak.

Editör: TE Bilişim