Semt77 Yalovaspor Başkanı Orbay Tuna,” Takımın atmosferi güzel. Ligde kalacağımıza inanıyorum. Son anda maç kaybetme olayımız çok tekrarlandı. Burada sadece takımı değil, bizi; yani yönetimi de değerlendirmek lazım. Teknik heyeti de bu konuda uyarmak gerekiyor. Neden maçın sonunu getiremediğimizin analizinin yapılması lazım. Bundan sonra da daha dikkatli bakmalı. Bu uyarıyı aldıklarını da biliyorum. Bundan sonra daha iyi sonuçlarla karşılaşacağız” dedi.

“Biz bu sene zoru başarıyoruz”

Ligde üç evrenin olduğuna vurgu yapan Başkan Tuna,” Biz takımımıza inanıyoruz. Hatta belki kadroya ilave yapabiliriz. Ancak genel anlamda takımda herhangi bir değişiklik söz konusu değil. Düşme hattından yukarı doğru tırmanırız. İNG Basketbol Süper Ligi'nde üç evre var. Biz şu an üçüncü evredeyiz. Ancak ligde devre arasından sonra ikinci evreye yükseleceğimize inanıyorum. Bu sezon ligde kaldıktan sonra önümüzdeki sezon ING Basketbol Süper Ligi’nde çok daha iyi yerlere geleceğiz. Buna herkes emin olsun. Biz bu sene zoru başarıyoruz. Oyuncu göndermeye çalışan kulüplerimiz var. Hatta bugün Süper Lig’deki rakiplerimizden Afyon Belediyespor, ligden çekilecek. Dövizin yukarı doğru hareketlenmesi, bütün takımların bütçesini zorluyor. Bu imkanlarla ligde kalıp takımları taşımak mümkün değil. Destek yeterince bulunamıyor. Biz de kenti imkanlarımızla elimizden geleni yapıyoruz” şeklinde konuştu.

“Her şeyden önce Milli takım geliyor”

Belarus’ta Milli takımla ilgili gözlemlerini de aktaran Semt77 Yalovaspor Başkanı Orbay Tuna,” Zor dönemden geçtik. Fikstür anlamında çok ağır takımlar vardı. Ben daha başka konuyu değerlendirmek istiyorum. Lig o kadar değişik boyutta ki. Basketbol ya da EuroLeague olsun. Ben milli takımın Belarus’taki maçına gittim ve üzüldüm. Gençler ellerinden geleni yaptılar, ama kulüpler, milli takıma oyuncu göndermiyorlar. Kulüplerin oyuncu göndermemesi kadar terbiyesizce bir şey olamaz. Kulüplerimiz istedikleri kadar milyonlar harcasın. Her şeyden önce milli takım geliyor. Milli takıma gönderecek oyuncun yoksa, para harcamayacaksın. Türk ligindeki kulübünü kapat ve mücadele etme. Terbiyesizlik ediyorlar. Oyuncunun Türk kimliği varsa, milli takımda mücadele etmek zorunda. Oyuncumu yormayayım, sakatlanmasın, şöyle ya da böyle olmasın diye bir şey yok” diyerek sözlerini  noktaladı.

Editör: TE Bilişim