Yalova Grup Merkezi A Grubunda; Bursa İnegölspor, Sakarya Harmanlıkspor, Kocaeli Çenesuyuspor, B Grubunda ise; Sakarya Kırkpınarspor, Bursa Orhangazispor ve Kocaelispor takımlarının grup müsabakaları sona erdi. Oynanan müsabakalar sonrasında A Grubundan Sakarya Harmanlıkspor, B Grubundan ise Bursa Orhangazispor adını finale yazdıran takımlar oldu.


İlk finalist Harmanlıkspor oldu

S.Harmanlıkspor: 2 Kocaeli Çenesuyuspor: 1

U-19 Türkiye Şampiyonası 1. Kademe Müsabakaları Yalova ayağı A grubunun son müsabakasında Sakarya’dan Harmanlıkspor ile Kocaeli Çenesuyuspor karşı karşıya geldi. Ahmet Saraç sahasında oynanan karşılaşmayı Sakarya temsilcisi 2-1 kazanarak adını finale yazdıran ilk ekip oldu. Harmanlıkspor’u finale taşıyan goller 20’de Sinan ve 42’de Miraç’tan gelirken, Kocaeli ekibinin tek sayısı ise 38’de Fatih’ten geldi.

Ahmet Saraç sahasında oynanan karşılaşmaya her iki takımda kontrollü futbollarıyla başladı. Harmanlıkspor’a beraberlik Kocaeli Çenesuyuspor’a ise galibiyetin şart olduğu müsabakanın ilerleyen dakikalarında Sakarya ekibi baskısını arttırdı.

Karşılaşmada dakikalar 20’yi gösterdiğinde Çenesuyuspor defansının yaptığı hatayı iyi değerlendiren Sinan meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu ve skoru 1-0’a getirdi. Bu golden sonra çabuk toparlanan Kocaeli ekibi beraberlik arayışları içerine girdi. Beraberlik için baskını sürdüren Çenesuyuspor 38’de geliştirdiği atakta Fatih’in attığı golle skora 1-1’lik dengeyi getirdi. Ancak Kocaeli ekibinin beraberlik sevinci fazla sürmedi.

Müsabakanın 42. Dakikasında kontra atak geliştiren Harmanlıkspor Miraç’ın attığı golle yeniden 2-1 öne geçerken bu gol ilk yarının da skorunu belirledi.  Karşılaşmanın ikinci 45 dakikası oldukça gergin geçti. ikinci yarıda her iki ekipte önemli gol pozisyonları yakalamasına karşın gol bulamayınca müsabakayı Sakarya temsilcisi Harmanlıkspor 2-1 kazandı ve adını finale yazdırdı.

Stat: Ahmet Saraç Sahası

Hakemler: Ramazan Karahasan***, İrfan Demir***, Serhat Tekgöz***

Harmanlıkspor: Fatih***, Miraç****, Oğuz*** Fatih Nurhat***, İsmail***, Eyüp***, Melih***, Sinan***, Emirhan***, Eray***, Murat***

Kocaeli Çenesuyuspor:Mustafa**, Aytaç**, Coşkun*, Ferit**, Emre**, Furkan**, Eray**, Fatih**, Onur**, İlker**, Oğuzhan**

Goller: Dk.20 Sinan 1-0, Dk.38 Fatih 1-1, Dk. 42 Miraç 2-1


Harmanlık’ın rakibi Orhangazispor oldu

Orhangazispor: 1 Kocaelispor: 0

U-19 Türkiye Şampiyonası 1. Kademe Müsabakaları Yalova ayağı B grubunun son müsabakasında Bursa’dan Orhangazispor ile Kocaelispor karşı karşıya geldi. Ahmet Saraç sahasında oynanan karşılaşmayı tek golle Bursa ekibi kazanırken adını finale yazdıran ikinci ekip oldu. Orhangazispor’a final kapısını aralayan gol 73. Dakikada penaltıdan Heval’den geldi.

Ahmet Saraç sahasında oynanan karşılaşmaya Kocaelispor daha etkili başlayan taraf oldu. İlerleyen bölümlerde oyuna ortak olan Orhangazispor ve Kocaelispor geliştirdikleri ataklarla gol arasalar da ilk yarı 0-0’lık eşitlikle sona erdi.

Zorlu mücadelenin ikinci 45 dakikasına her iki ekipte etkili başlayarak etkili ataklar geliştirmeye başladılar. İlerleyen bölüme orta sahada Bursa ekibi Orhangazispor, rakibi Kocaelispor kalesine etkili gelmeye başladı. Karşılaşmada dakikalar 72’yi gösterdiğinde atak geliştiren Orhangazispor’da Serhat, Kocaelispor’lu Enes tarafından ceza sahasında düşürülünce maçın hakemi İlhan Akşakar penaltı noktasını gösterirken Yeşil Siyahlı futbolcu Enes’i de kırmızı kartla oyun dışına gönderdi. 

Kazanılan penaltı atışında topun başına geçen Heval meşin yuvarlağı ağlarla buluşturarak takımını 1-0 öne geçirdi. Kıran kırana geçen mücadelenin son bölümlerinde Kocaelispor beraberlik için bastırsa da kalan dakikalarda başka gol olmayınca Orhangazispor sahadan 1-0’lık galibiyetle ayrılarak finalde Harmanlıkspor’un rakibi oldu.

Stat: Ahmet Saraç Sahası

Hakemler: İlhan Akşakar***, Serdar İla***, Erdal Ergül***

Orhangazispor:Hüseyin***, Mehmet***, Osman Gül***, Heval***, Osman Akyol***, Rıdvan***, Yasin***, Serhat***, Onur***, Nihat***, Emre***

Kocaelispor: Hüseyin**, Bilal**, Alican**, Cankart**, Enes*, Oğuzhan Koza**, Mehmet**, Ömer**, Oğuzhan Karadeniz**, Mert**, Ali Berk**

Goller: Dk. 73 Heval 1-0

Kırmızı Kart: Dk. 73 Enes (Kocaelispor)

Editör: TE Bilişim