Türkiye Kadınlar Basketbol Liginin 22. Haftasında bugün Yalova VİP saha ve seyircisi önünde İstanbulgücü’nü ağırlayacak.
1 Şubat Çarşamba günü 90. Yıl Spor Salonunda oynanacak maçın ilk hava atışı 18:00’da yapılacak. Müsabakada Murat Arıkanlı ile Eren Kılınç düdük çalacak. Ligin ilk yarısında İstanbul’da oynanan maçı temsilcimiz 60-53 kazandı.
Hafta sonunda evinde Edirne Belediyesi Edirnespor’a 72-54 yenilen VİP, bugün İstanbulgücü ile oynadıktan sonra hafta sonunda Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi karşısına çıkacak.
“Çifte zafer armağan etmek istiyor”
Yalova VİP başantrenörü Caner Yıllar,” Play-Off yolunda çok önemli bir karşılaşmayı kaybettik. Ligin ilk devresinde de mağlup olduğumuz rakibimiz karşısında maça iyi başlamamıza rağmen, çok yüzdeli şut sokmaları karşısında direnç göstermeye çalıştık. Bu kez de karşımıza sakatlık kabusu çıktı. Önce sahanın en efektif oyuncusu olan Betül Kalfalı omuzundan sakatlanarak hastaneye kaldırıldı ve maçın ikinci yarısını onsuz oynadık. Sonrasında yeni yabancı oyuncumuz Bojana Vulic'in de dirseğinden sakatlanarak bizi 10-15 dakika onsuz oynamaya mahkum etmesiyle de takım içi dengemiz bozuldu. Bununla beraber dış atışlarda çok düşük yüzde ile oynamamız ve gerekli savunma sertliğine ulaşamamamız sonucunda mağlup olduk. Çok sert ve her tür sonuca açık bir lig oynuyoruz. Maç trafiğimiz oldukça sıkışık, o yüzden arkamıza bakmamamız gerekiyor. Şimdi ara vermeden sahamızda oynayacağımız İstanbulgücü karşılaşmasına odaklandık. 1 Şubat Çarşamba günü saat 18.00’de Yalova 90. Yıl Spor Salonu'nda oynayacağımız karşılaşmada rakibimizi yenerek galibiyet serisini başlatmak istiyoruz. Ligin ilk yarısında da haftanın ilk 2 karşılaşmasında önce evimizde Mersin Üniversitesi'ne, sonrasında da deplasmanda Edirne Belediyesi'ne kaybetmiş, sonrasında ise deplasmanda İstanbulgücü'nü yenip, evimizde de Nevşehir engelini geçmiştik. Sonuçta ilk yarı fikstürüne göre çok kötü bir durumumuz yok. Öncelikle evimizde İstanbulgücü'nü Çarşamba yenmeyi ve ardından da deplasmanda Cumartesi günü Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi’ni mağlup etmeyi planlıyoruz. Son maçımızda sakatlanan Betül Kalfalı'nın durumu Özel Yalova Hastanesi'nde yapılacak kontrollerden sonra belli oldu. Oyuncumuz 15 gün boyunca forma giyemeyecek. Maça gelen taraftarlarımıza teşekkür diliyor ve özür diliyoruz. İlk defa bu kadar yoğun bir taraftar topluluğu karşısında maçımızı oynadık. Onların desteğine galibiyet hediye edemedik. Fakat aynı inançla Çarşamba akşamı Yalova 90. Yıl Spor Salonu'na gelsinler. 1 Şubat Çarşamba günü saat 16:00’da Yalova Group Belediyespor ile Akhisar Belediyesi ardından ise 18:00’da Yalova VİP- İstanbulgücü maçları oynanacak. Salona gelen tüm Yalovalılara çifte zafer armağan etmek istiyoruz” dedi.

 

Editör: TE Bilişim