2015-2016 sezonunda Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nde başarılı bir sezon geçirerek play-offta mücadele eden Yalova VİP yeni sezonda da deneyimli çalıştırıcı Halil Caner Yıllar ile yola devam etme kararı aldı.
 Kulüp Başkanı Murat Yapıcı yaptığı açıklamada, kulübün Sportif Direktörü Halil Caner Yıllar ile anlaşma sağlandığını, bu sezon konulan tüm hedeflere ulaşan takımın başarılı bir sezon geçirdiğini ve önümüzdeki sezonun planlamasına erken başlanması adına sezon biter bitmez öncelikle başarılı çalıştırıcıyla anlaşma sağlandığını ve önümüzdeki günlerde iç transfere de başlanacağını belirtti. 
İmza töreninde konuşan Sportif Direktör Halil Caner Yıllar ise " Öncelikle Yalova şehrinin basketbola sevgisi, Vip Gençlik Kulübü'nün üstlendiği misyonu benimsemesi ve bu sene vizyonel anlamda da hedeflere ulaşmasında bu kararı almasını kolaylaştırdığını belirtti. Öncelikle kulübün altyapısal ve vizyonel görünüşüne bu yıl önem verdiklerini, gelecek sezondan itibaren daha yüksek hedefler belirlediklerini ve bunun için şimdiden harekete geçtiklerini ve aldıkları kararın her iki taraf içinde hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.
Bilinçli ve gerçekçi bütçesiyle bu sezon ödemelerini aksatmadan ve geciktirmeden yerine getiren, hiçbir kişi ve kuruma tek kuruş borcu olmayan, sporcularını en iyi şartlarda çalışma, seyahat ve kamp ortamında çalıştıran, tam bir Kolej havasında ve sorunsuz bir şekilde çalışanlarını memnun eden bu kulüpte olmanın bir ayrıcalık olduğunu da belirten Yıllar, bu konuda başta Başkan Murat Yapıcı olmak üzere yönetim kuruluna da teşekkürlerini iletti.
Editör: TE Bilişim