SPOR

TBL’de 22. Hafta Tamamlandı

Temsilcimiz Sem77 Yalovaspor’un yer aldığı Türkiye Sigorta Türkiye Basketbol Ligi’nin 22. Haftası sona erdi.

Türkiye Sigorta Türkiye Basketbol Ligi’nde normal sezonunun 22. Haftası geride kaldı. Bu sezon 18 takımın mücadele ettiği ligde hem şampiyonluk, hem Play-Off hem de küme düşme hattında büyük çekişme yaşanırken favoriler kazandı. 20. Galibiyetine imza atan Semt77 Yalovaspor liderliğini sürdürdü.

Yeşil Kırmızılı ekibimizi 18 galibiyetle Sigortam.net ve 17 galibiyeti bulunan Gaziantep Basketbol takımları takip ediyor. Küme düşme hattının takımlarında da değişiklik yaşandı. 7 galibiyeti bulunan Balıkesir Büyükşehir Belediyespor son sıraya yerleşti. Düşme korkusunu yaşayan bir diğer takım ise bir üst basamağında bulunan 8 galibiyete sahip Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kağıtspor oldu.

22. haftanın açılış maçında Konyaspor evinde Finalspor’u 82-66 yendi. Üst ligi hedefleyen Mersin Büyükşehir Belediyesi bu hafta hata yapmayarak Kapaklıspor engelini 85-66’lık skorla aştı. MKE Ankaragücü İkon Menkul galibiyetlerine yenisini ekleyerek Fenerbahçe Koleji Novotel’i 97-84 devirdi.

Şampiyonluk adaylarından Sigortam.net evinde OGM Ormanspor’u 85-74 mağlup etti. Bu haftanın en yüksek skorlu maçında Gaziantep Basketbol rakibi Balıkesir Büyükşehir Belediyespor’u 107-102 yenerek rakibini son sıraya itti.

Bu sezonun en farklı takımlarından Alagöz Holding Iğdır Basketbol sahasında Bornova Belediyesi Karşıyaka engelini 80-69’la aştı. Çayırova Belediyesi sahasında şov yaptığı mücadelede Esenler Erokspor’u 81-67 yendi. Bu haftanın tek deplasman galibiyetine Pizza Lazza Haremspor’u 89-87 yenen Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kağıtspor elde etti. Bu haftanın kapanışını ise Semt77 Yalovaspor evinde Gölbaşı Belediyesi TED Ankara Kolejliler’i 65-61 yenerek yaptı. Türkiye Sigorta Türkiye Basketbol Ligi’nde 23. Hafta maçları 6 ve 7 Şubat tarihlerinde başlarken 8 Şubatta oynanacak maçlarla son bulacak.